Франция днес ще бъде блокирана от генерална стачка. Анулирани са

...
Франция днес ще бъде блокирана от генерална стачка. Анулирани са
Коментари Харесай

Генерална стачка във Франция, анулирани са полети

Франция през днешния ден ще бъде блокирана от генерална стачка. Анулирани са полети, затворени са учебни заведения и лечебни заведения, блокиран е градският превоз.

В основата стои обществен митинг поради пенсионната промяна. Тя планува уеднаквяването на статута на чиновниците във всички браншове, което по никакъв начин не се харесва на тези, които до момента се възползваха от специфични привилегии, като чиновниците в железниците, да вземем за пример.

Над 70% от учебните заведения през днешния ден ще останат затворени, лечебните заведения ще работят с най-малък потенциал, голяма част от полетите от и за Париж са анулирани, влакове няма, в стачка е и градският превоз.

Полицията се готви за конфликти. До тях е допустимо да се стигне по време на главното шествие във френската столица този следобяд.

Крайнолеви групировки, радикализирани жълти жилетки и черни качулки ще създадат опит да се вклинят измежду манифестиращите, в опит да дестабилизират институциите, сподели прокурорът на Париж Дидие Лалман.

За упованията на полицията приказва и решението на префектурата безусловно всички магазини по маршрута на шествието да бъдат затворени. Мобилизирани са над 6 хиляди служители на реда и жандармеристи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР