Франция 1 : 0 Белгия 51′ ГООООЛЛЛ ЗА ФРАНЦИЯ! Самюел

...
Франция 1 : 0 Белгия 51′ ГООООЛЛЛ ЗА ФРАНЦИЯ! Самюел
Коментари Харесай

Франция - Белгия 1:0, петлите повеждат в резултата!


Франция

1: 0

Белгия
 51′
ГООООЛЛЛ ЗА ФРАНЦИЯ! Самюел Юмтити открива резултата, откакто засече с глава центриране от корнер на Антоан Гризман - 1:0!
48′
Витсел откри Лукаку на 8-9 метра от вратата, само че ударът с глава на нападателя бе неакуратен.
47′
Мбапе опита пробив на скорост по десния фланг, само че топката му бе отнета пред линията на наказателното поле.
45′
Начало на второто полувреме на дуела!
45+1′
Край на първото полувреме.

 Снимка 367606
Източник:

43′
Заключителните минути на първото полувреме минават под превъзходството на французите.
39′
Бенжамен Павар пропуща най-чистото състояние в мача! Защитникът на Франция се озова самичък против Куртоа отдясно в наказателното поле, само че вратаря на Челси съумя да избие топката в корнер!

 Снимка 367613
Източник:

33′
Потресаващо отиграване на Жиру! Нападателят получи подаване от Мбапе, само че от точката на дузпата не съумя даже да нацели вратата!

 Снимка 367612
Източник:

30′
Павар центриране към Жиру след осъществяване на статично състояние, само че ударът с глава на футболиста на Челси не попадна в очертанията на вратата.
25′
Макар че няма още чисти голови положениs, темпото на мача е доста високо досега.
21′
Спасяване на Лорис! След центриране от корнер Алдервейрелд стреля рисково в ъгъла, само че вратарят на " петлите " сподели инстикт и мазета!

 Снимка 367608
Източник:

19′
Белгия пропуща да открие резултата! Еден Азар стреля мощно диагонално от наказателното поле, а след рикошет в главата на Варан, топката мина на сантиметри над гредата!
18′
Матюиди стреля мощно фронтално против вратата на Куртоа, само че ударът на футболиста на Франция е избавен.
15′
Еден Азар получи топката от Де Бройне отляво в наказателното поле, само че ударът на звездата на Челси диагонално мина до гредата на Лорис!
12′
Пас от дълбочина на Погба разреши на Мбапе да надбяга последния в отбраната на белгийците, само че Куртоа излезе в точния момент и съумя да улови топката.
10′
Добро центриране на Ернандес от левия фланг в наказателното поле, Гризман не съумя да овладее добре топката и я загуби.
8′
Френският президент Еманюел Макрон също е на трибуните на стадиона в Санкт Петербург, с цел да поддържа селекцията на Дидие Дешан.

 Снимка 367600
Източник:

5′
Началните минути са за белгийците, които играят повече с топката и се настаниха в половината на противника с първия съдийски сигнал.
1′
Начало на срещата в Санкт Петербург!
Състав 1. Лорис 1. Куртоа 2. Павар 2. Алдервайрелд 4. Варан 4. Компани 5. Юмтити 5. Вертонген 6. Погба 6. Митсел 7. Гризман 7. Де Бройне 9. Жиру 8. Фелайни 10. Мбапе 9. Лукаку 13. Канте 10. Азар 14. Матюиди 19. Дембеле 21. Ернандес 22. Шадли Треньор Дидие Дешан Роберто Мартинес Резерви 3. Кимпембе 3. Вермален 8. Лемар 11. Караско 11. Дембеле 12. Миньоле 12. Толисо 13. Кастеелс 15. Нзонзи 14. Мертенс 16. Манданда 16. Т. Азар 17. Рами 17. Тилеманс 18. Фекир 18. Янузай 19. Сидибе 20. Боята 20. Товен 21. Батшуай 22. Менди 23. Дендонкер 23. Ареола 15. Мюние
Франция и Белгия ще би трябвало да дефинират първия финалист на Световното състезание по футбол довечера. Двата отбора се изправят един против различен на стадиона в Санкт Петербург, като конфликтът започва в 21:00 часа.

 Снимка 367426
Източник:

За трети път след 1998-а и 2006-а Франция ще се опита да стигне до последния мач, до момента в който Белгия ще се бори за исторически първи край, откакто загуби полуфинала през 1986-а.

Срещат се два отбора, които разполагат със страхотни реализатори в офанзива (Гризман, Мбапе, Жиру, Азар, Де Бройне, Лукаку), което единствено по себе си е причина за доста първокласен и непредвидим дуел.

 Пламен Крачунов пред ТОПСПОРТ: Финалът на Мондиал 2018 ще бъде Франция - Хърватия
Пламен Крачунов пред ТОПСПОРТ: Финалът на Мондиал 2018 ще бъде Франция - Хърватия

" Не се изненадах от отпадането на Германия и Аржентина "

Според изследване на обсерваторията CIE5, представено от " Паризиен ", французите на международното костват общо 1,431 милиарда евро, до момента в който играчите на Белгия са 926,5 милиона. Дори единствено титулярите на " петлите " (928,2 млн. евро) са по-скъпи от целия тим на Роберто Мартинес. №1 по цена все още е Мбапе - 188,7 млн. евро, а Де Бройне и Лукаку са диамантите 8 короната на Белгия - малко над 165 милиона.

Възходът на " петлите "

След страхливо показване в груповата фаза, " петлите " настъпиха газта в елиминациите, с цел да отстранят два следващи южноамерикански съперника. На осминафиналите " сините " демонстрираха офанзивната си мощност на скорост против разредената отбрана на Аржентина и разрушиха " гаучосите ", макар неуместно позволените 3 гола в своята врата. В идващия кръг селекцията на Дешан завоюва удобно с 2:0 над Уругвай, възползвайки се от отсъствието на водещия изпълнител на урусите Единсон Кавани. В този мач французите, без да блестят, използваха оптимално своите шансове за гол и в това време изцяло обезвредиха нападението на съперника. Преди да дойде в Русия, селекционерът бе подложен на критика, че тимът не играе добре, само че най-малко към този момент резултатите приказват в негова изгода. По италиански пример, международният първенец от 1998-а издига в фетиш трите точки за сметка на хубостта, само че и Еме Жаке също не бе изключително обичан, преди да изведе " петлите " до върха на домашния Мондиал.

 Христо Йовов пред ТОПСПОРТ: Белгия надигра Бразилия по всички индикатори, успеваемостта на Франция ги води напред
Христо Йовов пред ТОПСПОРТ: Белгия надигра Бразилия по всички индикатори, успеваемостта на Франция ги води напред

" Англия и Швеция могат да решат разногласието между тях след дузпи "

Франция няма загуба в последните си 9 мача, печелейки 7 от тях. Отборът на Дидие Дешан позволи единствено едно проваляне 8 последните си 17 дуела, като не съумя да се разпише единствено в два от тях (единият бе с Дания на Мондиала, откакто сините към този момент се бяха класирали напред). Дешан се лиши от услугите на Бензема, Марсиал и Коман, само че в подмяна получи тим, който е подготвен да тръгне на война дружно с него (по думите на десния бек Бенжамен Павар).

 Снимка 365761
Източник:

Непобедимите белгийци

Белгия е единственият тим на Световното състезание, който записа единствено победи до момента. На четвъртфиналите селекцията на Роберто Мартинес изхвърли огромния любимец Бразилия, потвърждавайки своите упоритости за нещо огромно. " Червените дяволи " са и най-резултатни, откакто вкараха цели 14 попадения в петте си мача. Белгийците демонстрираха, че владеят контрите до съвършенство и наказаха поредно увлеклите се в офанзива Япония и Бразилия.

Момчетата на " тактическия професор " Роберто Мартинес са в серия от 24 мача без проваляне. Последно паднаха на 1 септември 2016 в контрола от Испания (0:2), а това се оказа и единствената им загуба при този селекционер. Доказателство за голямата им офанзивна мош, е, че в този интервал не се разписаха единствено един път.

 Снимка 367043
Източник:

" Полуфиналист на Мондиала? Това звучи добре. Тук сме, тъй като играчите го заслужават. Талантът и самостоятелната класа са значими, само че в тези шампионати над всичко е думата " тим ". За нас това е пътешестване в непозната територия - в никакъв случай не сме били в сходно състояние. Затова се нуждаем повече от всеки път от нашия екипен дух против Франция ", сподели селекционерът на Белгия.

 Роберто Мартинес: Това е неповторим миг за целия тим и цяла Белгия
Роберто Мартинес: Това е неповторим миг за целия тим и цяла Белгия

" Да се изправиш против Франция е съществено предизвикателство "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР