Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност

...
Франц Алербергер, директор на Австрийската агенция за здраве и безопасност
Коментари Харесай

AGES: Австрия не вярва на статистиката на Балканите и България за COVID-19

Франц Алербергер, шеф на Австрийската организация за здраве и сигурност на храните (AGES), съобщи в изявление за австрийския седмичник Profil, че не има вяра на статистиката за коронаивруса на Балканите. 
Алербергер съобщи, че формалната статистика от Балканите не дава отговор на истината „ и действителните цифри са към 10 пъти по-високи “.
Според Алербергер, представен от БГНЕС, всеки втори в Косово и България е действително инфектиран. В началото на пандемията и българските експерти от НОЩ разясниха, че действителното число на инфектираните е в пъти повече от откритите случаи, поради спецификата на вируса и невъзможността да се обохванат всички случаи.
Според данните на „ Complexity Science Huba “ (CSH) във Виена, малко под 10 400 са регистрирани в България, 45 000 в Румъния, 23 700 в Сърбия, повече от 10 000 в Северна Македония и Босна и Херцеговина, 7 100 в Косово, 4 800 в Албания и 2800 в Черна гора.
Припомняме, че от 27 юли Австрия вкара нови условия за български жители, пътуващи от България за Австрия, както и жители на Европейския съюз, идващи от България. При влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли те би трябвало да показват документ за негативен ПСР-тест за ковид, не по-стар от 3 дни преди идването в страната, както и здравно уверение по пример на немски или британски език.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 28 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР