Франсис Тиафо е роден в Мериланд на 20 януари 1998

...
Франсис Тиафо е роден в Мериланд на 20 януари 1998
Коментари Харесай

Кой е Франсис Тиафо?

Франсис Тиафо е роден в Мериланд на 20 януари 1998 в семейство на емигранти от Сиера Леоне. В богатата на диаманти африканската страна дълги години имаше кръвопролитна война и доста хора потърсиха леговище в развитите страни на Европа и Северна Америка.

 Франсис Тиафо изненада Милош Раонич и ще играе с Григор Димитров
Франсис Тиафо изненада Милош Раонич и ще играе с Григор Димитров

Американецът миксира по-добре сервиса си от фаворизирания канадец

Франсис има брат близнак Франклин. Баща им стартира работа при градежа на тенис центъра в Колидж Парк в Мериленд през 199 година и това свързва ориста на фамилията със спорта. Двамата братя израстват на корта, откакто татко им получава правото да работи и живее в комплекса, откакто той е построен.

Тиафо демонстрира качества от дребен и притегля вниманието на треньора Миша Кузнецов, който е впечатлен от етиката и отдадеността на младия американец. Като младеж Франсис печели доста шампионати и доближава до №2 в света.

На Autralian Open 2017 Тиафо изтеза Роджър Федерер в героичен петсетов трилър във втория кръг. Година по-късно той завоюва първия си шампионат от ATP в Делрей Бийч (САЩ). Интересен факт е, че по пътя си към финала Франсис отстрани идола си Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). В Ещорил (Португалия) Тиафо доближи до втори край в кариерата си, изгубен от представителя на домакините Жоао Соуза.

На Уимбълдън 2018 американецът доближи за първи път до трети кръг в шампионат от Големия шлем след триумф над испанския деец Фернандо Вердаско. Същият, който Григор Димитров пречупи в Торонто през вчерашния ден.

Франсис Тиафо, като характерен американец залага на сервиса си, преминаващ постоянно 210 километра в час. Но също по този начин има превъзходен муден слайд сервис. Джон Иснър разяснява, че неговия съотечественик връща с лекост сервиса му, нещо, което се отдава на малко на брой. Тиафо има неповторим форхенд, на който предава страховит топспин с особено придвижване на ръката.

В момента Франсис е под №41 в света, което най-високата позиция, до което е достигал. Той е съвсем сигурен участник във финалния шампионат на " идващото потомство " през ноември.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР