Франсис Макдорманд успя да загуби безценната си статуетка Оскар броени

...
Франсис Макдорманд успя да загуби безценната си статуетка Оскар броени
Коментари Харесай

Откраднаха Оскара на Франсис Макдорманд

Франсис Макдорманд съумя да загуби скъпата си статуетка Оскар броени часове, откакто я почули за играта си в Три билборда отвън града. Актрисата открила, че премията липсва, откакто чествала на формалното афтърпарти на Академията - Governors Ball, откъдето трябвало да мине, с цел да изпишат името ѝ на Оскара. Тя се разсеяла, изпуснала от очи премията, при което незнаен мъж я взел и избягал от залата.

Франсис Макдорманд приела доста тежко загубата, почнала да търси на всички места статуетката, само че в последна сметка напуснала плачейки, а брачният партньор ѝ Джоел Коен се опитвал да я успокои.

По-късно полицията арестува индивида, за който се подозира, че е отмъкнал статуетката. Той е на 47 години, негър е, споделя се Тери Браянт. Франсис Макдорманд получила Оскара си назад и трагичната преживелица е към този момент в предишното.

Любопитен факт че, че статуетките Оскар могат да се продават единствено незаконно. Според Академията за кино изкуство действителната пазарна стойност на статуетката е тъкмо един $.

От 1950 година уредниците на премиите изискват от всички спечелили да подписват декларация, съгласно която нито те, нито наследниците им имат право да продават статуетката, без преди този момент да са я предложили на Академията. А тя, от своя страна ще им даде ни повече, ни по-малко от един $.

Естествено, никой не е толкоз вманиачен, че да го направи. Затова пазарът на черно процъфтява. Според сп. Форбс към 150 статуетки са продадени нелегално от основаването на най-престижните кино оценки до момента. И цената им на черния пазар несъмнено не е един, а приблизително 1,5 милиона $.

EVA
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР