Франсис Форд Копола създаде нова версия на Апокалипсис сега. Повод

...
Франсис Форд Копола създаде нова версия на Апокалипсис сега. Повод
Коментари Харесай

Франсис Форд Копола направи финална версия на "Апокалипсис сега"

Франсис Форд Копола сътвори нова версия на " Апокалипсис в този момент ". Повод за това е дава 40-годишнината на филмовата класика, която се смята за един от най-хубавите военни филми на всички времена, заяви " Гардиън ".

" Апосалипсис в този момент: Финалната версия " се появява, откакто през 2001 година Копола пусна Apocalypse Now Redux, в който добави 49 минути и цяла обособена сюжетна линия към истинската версия на кино лентата, чието времетраене е 2 часа и 33 минути. Сега Копола е скъсил версията от 2001 година с 20 минути.

" Апокалипсис в този момент: Финалната версия " беше показан за пръв път през април на филмовия фестивал " Трайбека ". Той ще бъде публикуван по кината през есента, а на 15 и 18 август ще бъде показан в избрани IMAX кина.

Филмът е отдаден на войната във Виетнам и е изработен по претекстове от романа на Джоузеф Конрад " Сърцето на мрака ", като действието е преместено от Африка във Виетнам и Камбоджа. В него вземат участие актьорите Мартин Шийн, Барлон Брандо, Денис Хопър и Робърт Дювал.



Лентата споделя за пътешествието на капитал Уилард (Мартин Шийн), изпратен в Камбоджа, с цел да убие полковник Уолтър Кърц (Марлон Брандо), който се е отдръпнал в джунглата, изгубил е разсъдъка си и се е провъзгласил за провидение измежду локални бойци. Най-известната сцена от кино лентата е нахлуване с хеликоптери на фона на музиката на Вагнер, както и репликата героя на Робърт Дювал: " Обичам миризмата на напалм рано заран ".

" Апокалипсис в този момент " е прочут и с проблематичната си продукция. Много артисти отхвърлят на Копола да вземат участие във кино лентата - Стив Маккуин, Ал Пачино, Джак Никълсън, Робърт Редфорд. Те по никакъв начин не са въодушевени от концепцията да изкарат няколко месеца във филипинската джунгла, където протича снимачният развой. След това ураган унищожава огромна част от декорите. Мартин Шийн получава инфаркт по време на фотосите. А когато Марлон Брандо идва на снимачната площадка, той е напълнял, което не дава отговор на персонажа му съгласно сюжета. Освен това той не е научил репликите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР