Франс Тимерманс, кандидатът на лявоцентристите за председател на Европейската комисия,

...
Франс Тимерманс, кандидатът на лявоцентристите за председател на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Водещият кандидат на лявоцентристите в ЕС изключи коалиция с крайнодесните

Франс Тимерманс, претендентът на лявоцентристите за ръководител на Европейската комисия, отхвърли разновидността за създаване на коалиция с крайнодесните сили, като прикани за " прогресивно " болшинство в идващия Европейски парламент, съобщи " Ройтерс ".

" Моето предложение е на масата: дано седнем дружно, прогресивните сили в този парламент, дано опитаме да намерим стратегия за идващите пет години, която да приготви Европа за идните 30 години ", уточни Тимерманс.

По думите му " Играта на тронове ", или конкуренцията за запълване на петте висши позиции в Европейски Съюз за идващите пет години, би трябвало да се случи по-късно и да се основава на такава стратегия.

Според формалните прогнози, публикувани тази заран, партиите, отдадени на усилване на Европейски Съюз, ще управляват две трети от местата в новия Европейски парламент. Крайнодесни и националистически партии, обещаващи с популистки лозунги да върнат Европейски Съюз към повече власт на националните държавни управления и парламенти, се показаха мощно, само че към този момент те наподобяват мощно раздробени в задачите си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (518)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР