Франс Тимерманс и Марош Шефчович представиха кандидатурите си на среща

...
Франс Тимерманс и Марош Шефчович представиха кандидатурите си на среща
Коментари Харесай

ПЕС влиза в битката за евроизборите със силни номинации за общ кандидат за председаседател на ЕК

Франс Тимерманс и Марош Шефчович показаха кандидатурите си на среща на левите водачи
Премиери, партийни водачи, еврокомисари и евродепутати от фамилията на Партията на европейските социалисти разискаха идните европейски избори по време на обичайна си координационна среща преди Европейския съвет в Брюксел.

Домакинът на срещата и водач на ПЕС Сергей Станишев съобщи:

„ ПЕС има волята и силата да води сериозна и ангажираща акция за изборите за Европейски парламент през 2019 година Гласуването през идната година ще бъде повратна точка за Европейския съюз. Трябва да си възвърнем доверието на жителите, с цел да подсигуряваме, че Съюзът ще оцелее, ще усъвършенства метода си на действие и ще концентрира вниманието си още веднъж към хората. "

„ Към този миг имаме две мощни номинации за общ претендент на ПЕС за поста Председател на Европейската комисия – еврокомисарите Марош Шефчович и Франс Тимерманс, които с работата си в европейските институции са потвърдили отдадеността си към европейските полезности и правилата на европейската социалдемокрация. Решени сме да изберем общ претендент на ПЕС посредством отворен и либерален развой и съм убеден, че той ще активизира левите гласоподаватели за европейските избори. “, добави Станишев.

Крайният период за номинации за общ претендент на ПЕС изтича през днешния ден, а изборният развой ще завърши публично на конгрес на европейската левица в Лисабон на 7 и 8 декември. Лидерите разискаха и политическите резолюции за идния конгрес, които ще бъдат основата на предизборния манифест на ПЕС през 2019 година

В срещата взеха присъединяване:

Антонио Коста, министър-председател на Португалия; Стефан Льовен, министър-председател на Швеция; Джоузеф Мускат, министър-председател на Малта; Петър Пелегрини, министър-председател на Словакия; Педро Санчес, министър-председател на Испания; Франс Тимерманс, първи заместник-председател на ЕК; Марош Шефчович, заместник-председател на Европейска комисия, отговарящ за Енергийния съюз; Витянис Андюкайтис, комисар по опазване на здравето и сигурност на храните; Корина Крецу, комисар по районна политика; Кармену Вела, комисар по околната среда, морското дело и рибарството; Карл-Хайнц Ламберт, ръководител на Комитета на регионите; Мария Жоао Родригес, заместник-председател на Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, ръководител на Фондацията за европейски прогресивни изследвания; Жан Аселборн, вицепремиер на Люксембург; Елио Ди Рупо, ръководител на Социалистическата партия на Белгия; Оливие Фере, ръководител на Социалистическата партия на Франция; Фофи Генимата, ръководител на ПАСОК, Гърция; Маурицио Мартина, ръководител на Демократическата партия, Италия; Деница Златева, заместник-председател на Българска социалистическа партия и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР