Франс прес отбелязва, че бунтът и поражението са изложили на

...
Франс прес отбелязва, че бунтът и поражението са изложили на
Коментари Харесай

Мей загуби ключов вот в британския парламент за Брекзит

Франс прес отбелязва, че протестът и провалянето са изложили на показ слабостта на Мей в навечерието на европейска среща на върха през днешния ден и на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поправка в законопроекта на Мей за усвояване на правото на Европейския съюз от английското право беше призната нощес с 309 гласа против 305 гласа "против ", откакто десетина разбунтували се членове на Народното събрание от Консервативната партия на министър-председателката обявиха желанието си да гласоподават срещу държавното управление, показва ДПА.

Поправката, импортирана от народен представител от консервативното болшинство - някогашния основен прокурор Доминик Грийв, планува окончателното съглашение с Брюксел за Брекзит да бъде утвърдено от гласоподаване на Народното събрание със наложителен темперамент . Според разбунтувалите се става въпрос за опазване на парламентарния суверенитет.

Британското държавно управление изрази отчаяние от гласуването в Народното събрание, само че сподели, че няма да спре юридическата подготовка за излизането на Англия от Европейски Съюз, показва Ройтерс.

"Разочаровани сме, че Народното събрание гласоподава в поддръжка на тази корекция макар безапелационните гаранции, които представихме ", означи в изказване държавна говорителка.

Поправката няма да ни попречи да подготвим набора от закони за деня на раздялата. Сега ще определим дали са нужни още промени в законопроекта за Брекзит, с цел да сме сигурни, че той ще извърши главната си цел, добави говорителката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР