Франкофонското управление на Брюксел (COCOF - Френска общинска комисия) желае

...
Франкофонското управление на Брюксел (COCOF - Френска общинска комисия) желае
Коментари Харесай

Валония – Брюксел иска сътрудничество с Варна в социалната сфера

Франкофонското ръководство на Брюксел (COCOF - Френска общинска комисия) желае да развива съдействие в обществената сфера с Община Варна. Това заяви посланикът на Валония-Брюксел Н. Пр. Ерик Поп по време на среща с кмета Иван Портних. 
Това е първо посещаване на дипломата в морската столица, който дава отговор за България, Македония и Молдова. На диалозите участваха Хория Ръшкану - планов управител при Генералната делегация на Валония-Брюксел в Букурещ, отговарящ за България, и зам.-кметът Коста Базитов. Богатата обществена стратегия на Община Варна, с над 60 услуги, е причина за интереса към морската столица, сподели Ерик Поп. "В Румъния осъществяваме взаимни планове в региона на обезпечаване на обществени кухни, грижа за изоставени деца, както и културна активност в профилираните детски лечебни заведения. 
Можем да използван тази процедура и във Варна ", сподели дипломатът. Кметът Иван Портних благодари за проявената самодейност. Той срещна в резюме гостите с най-важните планове и положителни практики в общината и изрази подготвеност за съдействие и шерване на опит. Договорено бе Варна и Валония да обменят информации, свързани с реализирането на обществени политики, както и да започен подготовка за сключване на съглашение за съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР