Франкфуртският панаир на книгата започва днес със 7000 участници от

...
Франкфуртският панаир на книгата започва днес със 7000 участници от
Коментари Харесай

Започва Франкфуртският панаир на книгата

Франкфуртският панаир на книгата стартира през днешния ден със 7000 участници от 110 страни, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според уредниците панаирът се разраства и тази година изложителите са с 3 % повече от предходната. Увеличили са се и задграничните изложители. Сред тях са и 34 от 19 африкански страни. Почетен посетител на 70-ия Франкфуртски панаир на книгата е Грузия. Нигерийската писателка Чимаманда Нгози Адичи беше основният посетител на конференцията за откриването на Франкфуртския панаир на книгата тази заран.

Преди откриването на панаира писателката Ингер-Мария Малке получи Германската литературна премия за романа "Архипелаг ". Журито го назова "впечатляващо събитие " в немската литература. Той е за три фамилии от разнообразни обществени съсловия в Испания по времето на Франко.Германската литературна премия е с парична равноценност 25 000 евро.

Тя се присъжда от Асоциацията на немските издатели и търговци на книги. В церемонията за откриването на Франкфуртския панаир на книгата тази вечер ще взе участие посланик номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини.

На нея ще участва и грузинският министър председател Мамука Бахтадзе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР