Франкфурт/Майн. Заповед за арест е издадена срещу убиеца на осемгодишно

...
Франкфурт/Майн. Заповед за арест е издадена срещу убиеца на осемгодишно
Коментари Харесай

BILD: Издадоха заповед за арест на еритрееца, убил дете на гарата във Франкфурт на Майн, мъжът е издирван в Швейцария

Франкфурт/Майн. Заповед за арест е издадена против килъра на осемгодишно дете на Централната гара във Франкфурт на Майн. 40-годишният еритреец, който се опита да блъсне пред идващия трен и майката на детето, е търсен и от управляващите в Швейцария, където живее от 2006 година, оповестява немският вестник BILD .
Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер прекъсна лятната си отпуска поради закононарушението, което раздруса Германия, и повика началниците на организациите за сигурност на среща на върха в Берлин. На конференция Зеехофер, шефът на Федералната престъпна работа Холгер Мюнч и този на Федералната полиция Дитер Роман оповестиха последните резултати от следствието по случая.
Зеехофер приказва за „ невъзмутимо ликвидиране ". Подобно събитие смайва и ни „ удря в сърцето “. Министърът на вътрешните работи още веднъж сервира съболезнования на майката на убитото момче. „ Към момента нямаше информация за претекстовете на причинителя ", призна Зеехофер.
Роман осведоми, че мъжът е роден е през 1979 година в Еритрея, татко е на три деца. През 2006 година Хабте Арая дойде в Швейцария, молбата му за леговище е почетена през 2008 година - там той си намира работа. Швейцарските управляващи го дефинират като „ образец за сполучлива интеграция “ и „ добре интегриран “.
Оказва се, че 40-годишният емигрант от Еритрея е търсен освен от немската полиция, само че и от швейцарската. Съответното бе оповестено на конференция в Цюрих. Мъжът е получавал психиатрична помощ от началото на 2019 година При претършуване на дома му след убийството във Франкфурт на Майн са открити съответните документи. Твърди се, че е работил до януари, след което е бил в отпуск по болест поради „ психологични проблеми “. Дали лекуването е било непринудено, към момента не е ясно.
Освен това по време на претърсването на дома му не са открити доказателства за радикализация или идеологизация. Според Вернер Шмид, началник на районната полиция в кантона Цюрих, единствено четири дни преди убийството Арая в нападнал съседката си с нож. В резултат против него е издадена заповед за арест. Съпругата му алармирала полицията за извърешеното от него нападението.
За фамилията, съгласно полицията, това е бил „ неочакван изблик " на Арая. Засега в Швейцария той няма престъпно досие.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР