Франкфурт. Хиляди протестиращи, много oт тях на велосипеди, се събраха

...
Франкфурт. Хиляди протестиращи, много oт тях на велосипеди, се събраха
Коментари Харесай

AFP: Във Франкфурт се проведе протест на екоактивисти срещу автоизложение

Франкфурт. Хиляди протестиращи, доста oт тях на колела, се събраха в южния немски град Франкфурт в събота, с цел да стачкуват против автомобилното ревю в града, част от нова вълна от екологични митинги, предава AFP .
Между 15 000 и 25 000 души - съгласно оценките на полицията и надлежно уредниците приканват за радикални промени, в символ на възходящо неспокойствие към автомобилната промишленост.
Протестиращите притискат автомобилната промишленост на Германия да стане зелена и да изостави моторите с вътрешно горене. Съботният протест - и различен плануван в неделя - последва митинги във Франкфуртския изложбен център по-рано през седмицата.
" Автомобилната промишленост излъга с дизела и способства за влошаващата се климатична рецесия ", съобщи Джералд Нойбауер, представител на акцията " Кампакт ", съорганизатор на демонстрацията в събота пред Международното автомобилно ревю във Франкфурт.
Автомобилите с дизелово гориво са доста ниска степен на известност в Германия след огромния скандал с „ Дизелгейт “ от 2015 година
" Автомобилното шоу съставлява предишния век ", съобщи Кристоф Бауц, шеф на " Кампакт " пред AFP.
" Искаме бъдещето да принадлежи на рейсовете, влаковете и велосипедите - не желаеме повече. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР