Франкфурт е смятан за най-големия бенефициент в Европа от напускането

...
Франкфурт е смятан за най-големия бенефициент в Европа от напускането
Коментари Харесай

Франкфурт планира да привлече 3 500 банкери след Брексит

Франкфурт е считан за най-големия бенефициент в Европа от напускането на Англия от Европейския съюз, само че все пак основаването на работни места в Германия се чака да бъде по-ограничено от първичните експертни прогнози, сподели скорошно банково изследване, представено от Ройтерс.

Главният икономист на немската банка Helaba Гертруд Трауд съобщи, че до края на 2021 година във Франкфурт ще бъдат основани 3 500 работни места за банкери. „ Това ще бъде доста по-малко от първичната ни оценка за 8 000 работни места “, сподели тя. Първоначалните експертни прогнози на лобистката група Frankfurt Main Finance (FMF) са били за към 10 000 работни места.

Франкфурт е определен от 31 задгранични банки от 14 разнообразни страни като тяхна локация след Брексит, Париж притегли 11, Дъблин - 9, Люксембург - 8 и Амстердам - пет банки, съгласно изследването на Helaba. То демонстрира още, че общият брой на банкерите, работещи във Франкфурт, до 2021 година би се нараснал единствено с 1% до 64 500 души спрямо равнищата от 2018 година

След 2021 година се чака общият брой на банкерите във Франкфурт да намалее, прибавиха от немската банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР