Франкфурт е един от победителите, след като Великобритания напусна Европейския

...
Франкфурт е един от победителите, след като Великобритания напусна Европейския
Коментари Харесай

Брекзит ще доведе във Франкфурт над 30 банки

Франкфурт е един от спечелилите, откакто Англия напусна Европейския съюз, демонстрира изследване на Landesbank, представено от Ройтерс. "Повече от 30 задгранични банки взеха решение в интерес на немския финансов център ", съобщи анализаторът от банката Улрике Бишоф.

"Никой различен банков център не може да бъде в крайник. Финансовите компании, които преди са работили в Лондон, би трябвало да си построят централи в континентална Европа поради излизането на Англия от Европейски Съюз, с цел да могат да оферират услугите си в бъдеще ", сподели тя.

До края на 2021 година Брекзит евентуално ще сътвори към 3500 нови работни места във Франкфурт, уточни още Бишоф, която от години проучва развиването на най-важния финансов център на Германия. Това би трябвало да бъдат повече работни места, в сравнение с би трябвало да бъдат отстранени при преструктурирането на банковия бранш.

Бишоф заключва, че към този момент се следи доста нарастване на личния състав, породено от излизането на Англия от Европейски Съюз, което съгласно нея ще продължи и в средносрочен проект, изключително в преходния интервал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР