Франк Йенсен, повече от десетилетие кмет на датската столица Копенхаген,

...
Франк Йенсен, повече от десетилетие кмет на датската столица Копенхаген,
Коментари Харесай

Дългогодишният кмет на Копенхаген хвърли оставка заради сексуален тормоз

Франк Йенсен, повече от десетилетие кмет на датската столица Копенхаген, подаде оставка, откакто призна за няколко случая на полов тормоз. Той се извини на " дамите, които е засегнал ", осведоми " Ройтерс ".

59-годишният Йенсен, който също се отдръпна от поста заместник-лидер на Социалдемократическата партия, служи като кмет на Копенхаген от 2010 година
 Копенхаген обмисля частична възбрана на алкохола поради побоища
Копенхаген обмисля частична възбрана на алкохола поради побоища

Ние виждаме обвързваните с нощния живот проблеми в някои региони на Копенхаген

Оставката на Йенсен е приветствана от премиера Мете Фредериксен . Според тя го дефинира като " вярното решение ".

" Очевидно е, че ние в Социалдемократическата партия и маме проблеми и в този момент това би трябвало да се промени ", разяснява тя пред локалната медия Ritzau.

Йенсен е упрекван от две дами в полов тормоз през 2012 и 2017 година Едната от тях е работила за социалдемократите. Всекидневникът Jyllands-Posten разгласява материал в петък. Жените настояват, че случките са били на с оциални мероприятия. Йенсен ги е докосвал без разрешението им.

Самият той написа във " Facebook ", че е част от " нездравословна " и " остаряла " просвета " в Социалдемократическа партия . " Бих желал да се извиня на дамите ", разгласи той на конференция.

През 90-те година и началото на века Йенсен бе министър на правораздаването и министър на проучванията.

Лидерът на Датската социаллиберална партия, основен съдружник в държавното управление на малцинството, подаде оставка по-рано този месец, откакто се опитал да прикрие извършен полов тормоз над жена от партията през 2012 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР