Франк-Валтер Щайнмайер беше преизбран като президент на Германия за втори

...
Франк-Валтер Щайнмайер беше преизбран като президент на Германия за втори
Коментари Харесай

Щайнмайер беше преизбран за президент на Германия и насочи първата си реч към Путин

Франк-Валтер Щайнмайер беше избран отново като президент на Германия за втори мандат. Той получи 77% поддръжка от Федералното заседание в Берлин тази неделя.

В съвещанието участваха членовете на Бундестага - или долната камара на немския парламент, както и еднакъв брой делегати, определени от 16-те провинции на страната. 66-годишният социалдемократ завоюва 1045 гласа от общо 1472 дали своят вот.

Германският президент се предлага от партията, която е спечелила изборите, само че се избира от Федералното заседание. Изборът на Щайнмайер бе сигурен, откакто всички огромни партии оповестиха, че поддържат кандидатурата му и не излъчиха свои претенденти. 

Той имаше единствено трима противници за този пост - претенденти на „ Алтернатива за Германия “, „ Свободните гласоподаватели “ и Левицата.

Щайнмайер е едвам петият президент в историята на Германия, който печели втори мандат. 

Приемайки новия си петгодишен мандат, президентът съобщи, че е на страната на всички, които предизвикват демокрацията, и предизвести за вероятността за война, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

" Намираме се в разгара на заплахата от боен спор, война в Източна Европа ", съобщи Щайнмайер пред конгреса и добави, че " Русия носи отговорност за това ".

Той се обърна към съветския президент Владимир Путин, като го прикани да „ разхлаби примката към врата на Украйна “ и „ да потърси с нас път, който да възвърне мира в Европа “.

Щайнмайер също по този начин отхвърли да избегне борба с радикалните съперници на държавната реакция против Covid-19. Той се обърна към членовете на придвижването Querdenker (така наречените „ инакомислещи “), което популяризира неистини и тайни теории за пандемията.

" На тези, които раздират рани, които популяризират ненавист и неистини в това бедствено състояние, провокирано от пандемията, които приказват за " Covid-диктатура " и които насочат закани за принуждение против дами служители на реда, медицински сестри и кметове – обръщам се към тях: " Аз съм тук, аз оставам ", съобщи президентът на Германия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР