Франческо Тоти се оттегля от ролята си на директор в

...
Франческо Тоти се оттегля от ролята си на директор в
Коментари Харесай

Франческо Тоти напусна Рома

Франческо Тоти се отдръпва от ролята си на шеф в Рома като по този метод поставя завършек на 30-годишния си престой в клуба. Световният първенец от 2006 прекара цялата си професионална кариера при " джалоросите ", а незабавно откакто през юли 2017 постави завършек на спортната си кариера, стартира работа в клуба като шеф.

Отношенията му с президента Джеймс Палота се утежниха, а през предходната седмица американецът разгласи, че е предложил на Тоти да бъде механически шеф. Разривът сред двамата стартира с освобождението на треньора Еузебио Ди Франческо през март, когато и спортният шеф Мончи напусна в символ на взаимност. Поредният удар по Тоти пък бе фактът, че договорът на другата легенда Даниеле Де Роси не бе възобновен.

" Оттеглям се като началник на Рома ", съобщи Тоти на конференция. " Надявах се, че този ден в никакъв случай няма да пристигна, само че вместо това този противен и тежък ден дойде. Практически в никакъв случай не получих шанса да работя върху техническата част. Преди всичко би трябвало да е Рома. Трябва да има обич за Рома. Президенти се менят, треньори се менят, играчи се менят, цветовете не. Това решение не е по моя виновност. Те знаеха желанието ми да дам доста на този тим, само че не го желаеха. Те ме оставиха отвън всичко това. Да напусна Рома е нещо извънредно. По-добре да бях починал ", съобщи легендата.

Тоти се причисли към школата на Рома през 1989 година като през 1993 прави дебют за мъжете като 16-годишен. Оттам насетне следват 307 гола в 785 мача, купата в Серия А през 2001 и две Купи на Италия. Той има и 58 мача за националния тим на Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР