Франческо Галдели и Ваня Гофи са абсолютно неизвестни имена. Обикновени

Франческо Галдели и Ваня Гофи са абсолютно неизвестни имена. Обикновени ...

Франческо и Ваня, Бони и Клайд или... Джордж Клуни? Хитро измислена измама.


Франческо Галдели и Ваня Гофи са абсолютно неизвестни имена. Обикновени италианци, чиито живот не принадлежи на жълтите страници.

Джордж Клуни обаче е доста по-известно име и носи своите привилегии. Може би затова Франческо и Ваня са решили да се преструват на американския актьор.

Интерпол издирваше 58-годишният Франческо и 45-годишния Ваня с червена бюлетина от 2013 година насам.

Истинският Джордж Клуни дори започна дело срещу италианците през 2010 г. в Италия. Актьорът твърди, че двамата използват името му с цел измама. Те са обвинени и в серия измами в Италия.Франческо и Ваня, Бони и Клайд или... Джордж Клуни? Хитро измислена измама

Двамата бяха избягали от родната си страна, за да избегнат арест, предава BBC. Медиите ги наричаха "Италианските Бони и Клайд", по подобие на легендарното гангстерско дуо от Америка.

Бягството им от закона завърши с успех на властите. Двамата бяха заловени в събота при съвместна операция на тайландските и италиански власти в покрайнините на тайландския град Патая.

По време на разпитите Франческо си признал, че той е бил "Джордж Клуни". Мамел хората под прикритието на фирма за продажба на дрехи и така принуждавал "инвеститорите" да му пращат пари, съобщи AFP.

Двамата са живеели в Тайланд от 2014 г. насам, твърдят властите. В същата година Франческо бил арестуван, но избягал преди да започне процеса му.

Според италианските медии, Франческо и Ваня се издържали, продавайки фалшиви часовници Rolex онлайн.

Двамата ще бъдат обвинени и за това, че са останали в Тайланд много след като са изтекли визите им, обяви полицията.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg