Foxconn вече не може да разчита само на договорите с

...
Foxconn вече не може да разчита само на договорите с
Коментари Харесай

Foxconn се заема с нов бизнес: пълна автоматизация на чуждите заводи

Foxconn към този момент не може да разчита единствено на договорите с Apple. Наблюдава се засищане на пазара и продажбите на смарт телефони устойчиво падат.
Foxconn пристъпва към диверсификация на своя бизнес и се концентрира върху внедряването на промишлени роботи в непознатите производства . Стратегията е доста нападателна: в своите заводи компанията към този момент уволни десетки хиляди души и ги размени с роботи. Предстои уволнението на още половин милион.

От края на предходната година акциите на Foxconn паднаха с 20%, а чистата облага за първото тримесечие на тази година не оправда упованията на аналитиците. Влошаването на финансовите индикатори се изяснява със спада на търсенето на смарт телефони. Именно тяхното произвеждане е лъвската част от бизнеса на тайванската компания.

Financial Times заяви, че тази година китайската компания Hon Hai Precision Industry Co., повече известна като Foxconn, отбелязва 30 години от излизането си на китайския пазар. По време на срещата, проведена по този мотив, създателят на Foxconn Тери Гоу съобщи, че е време да се премине към нов бизнес модел:

„Нашето дружество доближи невероятни размери в региона на обичайните индустриални технологии. А в този момент е време да се възползваме от благоприятни условия на изкуствения интелект„.

Малко по-късно Тери Гоу разгласи тактиката за цялостен преход към автоматизация и роботизация. Това ще стане на три стадия, след което без работа ще останат 500 000 души.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР