Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се

...
Foxconn Technology Group обмисля да намали или дори да се
Коментари Харесай

Отказва ли се най-големият доставчик на Apple от завода си за $10 милиарда в САЩ?

Foxconn Technology Group обмисля да понижи или даже да се откаже от построяването на завода си за LCD екрани в Съединени американски щати. Компанията възнамерява да наеме най-вече инженери и откриватели, вместо служащи за индустриалните действия, както в началото даде обещание, оповестява Reuters.

Със своите 10 милиарда $ предприятието с повърхност 1.86 млн. кв. м е най-голямата инвестиция " на зелено " от задгранична компания в историята на Съединени американски щати. Foxconn получи редица тласъци от локалните и федералните управляващи за построяването на плана.

Компанията планираше да създава съвременни огромни екрани за тв приемници и други потребителски и професионални артикули в завода, който е в развой на създаване. Впоследствие Foxconn реши създава по-малки LCD екрани.
 Foxconn влага $7 милиарда за фабрика в Съединени американски щати
Най-големият производител на електроника налива $7 милиарда за фабрика в Съединени американски щати

И може да сътвори до 50 000 работни места

Тези планове наподобява ще бъдат отсрочени, поради високите разноски за труд в Съединени американски щати. " По отношение на малкия екран, нямаме място в Съединени американски щати. Не можем да се конкурираме ", споделя пред Reuters Луис Ву, специфичен асистент на основния изпълнителен шеф на Foxconn.

Компанията считам, че ще е по-изгодно да създава огромните екрани в континентален Китай или Япония, да ги изпраща до Мексико за дефинитивно сглобяване и да внася готовия артикул в Съединени американски щати.

Според Ву това ще бъде верига на доставки, която се вписва в настоящия " равномерен, добър бизнес модел на Foxconn ".
 Foxconn получава рекордните $3 милиарда за цех в Съединени американски щати
Технологичен колос получава рекордните $3 милиарда за цех в Съединени американски щати

Компанията дава обещание да отвори до 13 хиляди нови работни места

Промяната в проектите заплашва 13 000-те работни места, които компанията даде обещание да сътвори в мегазавода в Уисконсин. Засега Foxconn не възнамерява да понижава тази цифра, само че ще наема хора с доста по-бавни темпове.

Вместо цех, Foxconn желае да употребява оборудването като " софтуерен център ", който ще се състои най-вече от проучвателен уреди, дружно с действия по пакетиране и сглобяване. Центърът ще създава профилирани софтуерни артикули за промишлени, здравни и професионални приложения, а 3/4 от чиновниците му ще са откриватели и дизайнери.

" В Уисконсин не строим фабрика. Не можете да употребявате фабрика, с цел да схванете инвестицията ни в Уисконсин ", показва Ву.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР