Foxconn разширява производствените си мощности във Виетнам с инвестиция в

...
Коментари Харесай

Foxconn инвестира още $300 млн. долара във Виетнам


Foxconn уголемява индустриалните си мощности във Виетнам с инвестиция в размер на 300 млн. $ (снимка: CC0 Public Domain)

Производителят на Apple артикули по контракт, тайванската корпорация Foxconn, подписа меморандум за съгласие на стойност 300 милиона $ с виетнамския разработчик Kinh Bac City за разширение на завода си в северната част на страната. С това Foxconn се надява да диверсифицира и усили производството си, оповестиха държавните медии във Виетнам.

Новата фабрика на тайванската компания, ситуирана върху имот от 50,5 хектара в провинция Бач Джанг, ще сътвори 30 000 локални работни места, написа вестник „ Tuoi Tre “. Този ход следва новината от по-рано тази седмица, че Foxconn е почнала пилотно произвеждане на Apple Watch в северен Виетнам.
още по темата
Компанията, която има наличие в региона Бач Джанг от 15 години, реалокира част от производството на iPad и AirPods в индустриалния парк Quang Chau, ситуиран там.

Засега не се прецизира какви типове артикули ще се създават в новата фабрика, нито какви ще са параметрите на нейните мощности. Виетнамското държавно управление съобщи, че предходната година Foxconn е вложила 1,5 милиарда $ в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР