Foxconn обмисля продажбата на все още недовършения си завод в

...
Foxconn обмисля продажбата на все още недовършения си завод в
Коментари Харесай

Foxconn търси купувач за недовършен завод за $8,8 милиарда в Китай

Foxconn обмисля продажбата на към момента незавършения си цех в Китай, написа Reuters, цитирайки свои източници. Тайванският колос в производството към този момент търси банки, които да ѝ оказват помощ да откри покупател на фабриката на стойност $8,8 милиарда.

Новият заводът, който се строи в южния град Гуанджоу, ще създава LCD екрани. Компанията обаче регистрира спад на търсенето на фона на комерсиалната война сред Съединените американски щати и Китай. Продажбата би било най-голямото евакуиране на компания от Поднебесната империя.

Строителството коства към $8,8 милиарда, само че цената на продажбата към момента не е избрана. Компанията отхвърля коментар.

Търговската война сред Съединени американски щати и Китай, която ексалира още веднъж, откакто президентът Доналд Тръмп наложи мита от 10% върху нови $300 милиарда импорт от Китай от 1 септември, наруши тежко международната верига за доставки. Това накара и Foxconn - една от най-големите компании, които създават артикули по поръчка - да направи обзор и на своята. Това, както и забавящото се търсене на тв приемници с огромни екрани, кара компанията да търси покупател за цех, споделя източник на организацията.

Изграждането на завода бе оповестено през 2016 година и бе най-голямата инвестиция в южния град. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР