[Fourth] Софтуерните компании Fourth и HotShedules, които работят в сферата

...
[Fourth] Софтуерните компании Fourth и HotShedules, които работят в сферата
Коментари Харесай

Софтуерна сделка с българско участие

[Fourth] Софтуерните компании Fourth и HotShedules, които работят в областта на интегрирани системи за ръководство на работната мощ и оперативните разноски в хотелиерството и ресторантьорството, се сливат. Двете компании бяха закупени през юли тази година от фонда за дялови вложения Marlin Equity Partners, който в този момент публично слива дейностите им. Новата компания ще резервира името Fourth Enterprises под формата на холдингова група и ще бъде най-големият снабдител на решения в сферата си. Бен Худ, изпълнителен шеф на Fourth, ще остане отпред на цялата група, която ще бъде ръководена от централите в Тексас и Лондон.

В търсене на интеграция

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Fourth има офис със 130 души в България и работи в страната посредством сдружението " Форт България ", което за 2018 година има 9.3 млн. лева доходи и 323 хиляди лева облага. Обединената компания ще обслужва 7 хиляди клиента със 120 хиляди местоположения по целия свят, като някои от тях включват вериги като Hilton, Subway, Ihop, Applebees и други. Освен в България новата компания има развойни центрове и в Китай, Австралия, Англия и ОАЕ. В тях работят над 1000 души.

Сделката по сливането е подкрепена от капиталовите компании Marlin Equity Partners и Insight Partners. Пред " Капитал " от Marlin Equity разясниха, че по този метод двете компании ще могат да доставят изцяло интегрирана платформа за ръководство на инвентара, работната мощ, разноските и интервенциите. Британският фонд Insight Partners също е взел участие в договорката от юли и ще има миноритарен дял в новата компания. Сумата по договорката не беше оповестена.

" От софтуерна позиция сливането съставлява сливане на имплементации на Java,.NET, Node.js, React, Amazon Web Services (AWS), Azure Cloud Services и други, с цел да можем да предоставим по-сложни и всеобхватни решения на значимите за клиентите ни бизнес проблеми ", разяснява Георги Христов, началник на отдел " Разработване на програмен продукт " във " Форт България ". Той прибавя, че сливането отваря благоприятни условия за напредък на софийския офис, само че без да залага съответни цели за нови назначения.

Справка на уеб страницата на Fourth демонстрира, че софийският офис търси експерти в областта на софтуерната разработка, тестване, дизайн и индустриални инженери.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР