Фотоволтаични паркове ще могат да се изграждат само върху земи,

...
Фотоволтаични паркове ще могат да се изграждат само върху земи,
Коментари Харесай

Въвеждат ограничения на земите, на които могат да се изграждат фотоволтаични паркове

Фотоволтаични паркове ще могат да се построяват единствено върху земи, за които от три години не са подавани заявки за подкрепяне. Отдаването чартърен или аренда на парцели от държавния аграрен фонд ще се прави единствено посредством търг. Това реши Народното събрание с дефинитивно приемане на измененията в Закона за собствеността и използването на земеделските земи. Така отпада опцията за осъществяване на състезания, предава БНР.

Редът за систематизиране на пасища, мери и ливади ще се прави от комисия, назначена с обща заповед на кмета на общината и на шефа на регионалната дирекция " Земеделие ".

Председателят на Комисията по земеделие Десислава Танева разяснява пред БНР:

" С преимущество са тези аграрни производители, които са регистрирани в общината, в която се отдава на търг, под аренда или наем съответният аграрни имот; тези аграрни стопани, които отглеждат зеленчуци, трайни насаждения и фуражни култури за изхранване на личните им животни. Търговете и последният търг за такива парцели ще се организира единствено за притежатели на животни, единствено за животновъди. Това е генерална смяна ", сподели тя.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР