Фоторепортерите на Варна наредиха втора изложба в Градската художествена галерия

...
Фоторепортерите на Варна наредиха втора изложба в Градската художествена галерия
Коментари Харесай

Фоторепортерите на Варна с втора уникална изложба

Фоторепортерите на Варна подредиха втора галерия в Градската художествена изложба “Борис Георгиев”.

Красимир Делчев, Любомир Бенковски-Бенджи, Красимир Тодоров, Пламен Гутинов и Румен Сарандев демонстрираха по шест свои произведения, запечатали събития и моменти от живота във Варна и отвън нея през последните две години. Доайенът измежду майсторите на обектива Красимир Делчев показа независима избожба “10 с Мариела Русева”-портрети на младата дама, която се занимава също с снимка, само че и логика на психиката. Делчев показа и тъжни фрагменти на лица зад оградата в бежански лагер. Бенджи е уловил “в крачка” свои сътрудници зад обектива, отразяващи нещастието в Хитрино. Емблематична за творчеството му e фотографията с рискова непосредственост на два бойни вертолета на Военноморски сили. Красимир Тодоров се показа с фрагментите “Посрещане” и това очакване на брега на морските мъже, както и с “Моторна любов”, излъчваща пристрастеност, която носят единствено синовете напразно. С извънредно майстворство прозират самотата и силуетите на града в мъглата както в фотосите на Тодоров, по този начин и на Румен Сарандев. А той е създател на най-популярния портрет на Стефан Данаилов, който Ламбо си избра за началната корица на книгата си “Романът на моя живот”. Пламен Гутинов впечатли публиката с тъжния си Чарли, един от най-често срещаните мимове във Варна през лятото, както и с “Февруарска тренировка”, в която е запечатал прелестното тяло в придвижване на плувкиня в басейна.
 picture-842_800x600  picture-841_800x600  picture-840_800x600  picture-839_800x600  picture-838_800x600  picture-837_800x600  picture-836_800x600
Изложбата се реализира още веднъж с поддръжката на община Варна. Шефката на дирекция “Култура и духовно развитие”Антония Йовчева увери, че следващато трето издание с големи техни снимки ще посреща гостите на входа на Морската градина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР