Фотоизложба под наслов Варна - град на промяната събра в

...
Фотоизложба под наслов Варна - град на промяната събра в
Коментари Харесай

Изложба във Варна, посветена на историята от началото на прехода

Фотоизложба под наслов " Варна - град на смяната " събра в галерията на Регионалния ефирен център на Българска национална телевизия публицисти, другари и фенове на репортерската снимка. Експозицията е от фотоси на двама сътрудници - Александър Николов и Деян Овчаров, и е отдадена на 60-годишнината на Българската национална телевизия и 30-годишнината от началото на демократичните промени.

Изложбата включва шестнадесет фотографии, запечатали първите манифестации в града след 10 ноември. Със сигурност половин Варна може да открие себе си на тези фрагменти, направени от време на време инцидентно. Събирането им на едно място неизбежно разсъни доста мемоари, малко горест по отминалата младост и, несъмнено, нови полемики за историята, политиката, демокрацията, ориста на нашето потомство.

Мариета Бобева: Освен това, тези са стойностни фотоси, тъй като тогава фотографите снимаха на ленти. Знаете, че лентите доста мъчно се намираха, бяха ъгъл. И всеки кадър трябваше да се пази, да бъде обмислен.Деян Овчаров: Тези негативи в едни кашони стоят и щяха да си заминат ей по този начин
Варна продължава да търси тази смяна, която изведе десетки хиляди тогава по площадите. Някои от лицата на фотосите към този момент ги няма, други доста са се трансформирали. Но ще останат вечно част от черно-бялата история на това младо време, наречено " началото на прехода ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР