Фотоизложба на тема Спасените: 20 години история на Парка за

...
Фотоизложба на тема Спасените: 20 години история на Парка за
Коментари Харесай

Фотоизложба на парка за мечки Белица в Брюксел

Фотоизложба на тематика „ Спасените: 20 години история " на Парка за мечки край Белица ще се организира в Европейския парламент в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на фондация „ Четири лапи ".

Изложбата ще гостува в Екологичен потенциал от 18 до 22 март 2024 година Тя се състои от 20 фотографии, които описват за 20-годишното развиване на Парка за мечки, ръководен взаимно от фондациите „ Четири лапи " и „ Бриджит Бардо ".

В изложбата могат да се проследят любопитни моменти от всекидневието на неговите жители. Фотоисториите служат и като доказателство за отдадеността, грижата и състраданието на хората и трансформиращата им мощ върху живота на мечките в предпазения парк.

„ Надяваме се, че това събитие ще послужи и като безапелационна подкана към всички да осъзнаят нашата групова човешка отговорност освен към мечките, само че и към всички животни по света. Фотографската галерия, която демонстрира тежкото минало, само че и спасението на танцуващите мечки, е алегорично доказателство за това, че взаимните старания на разнообразни жители и институции могат да оказват помощ за построяването на свят, изпълнен със съчувствие и съпричастност към животните ", споделя Деница Славова, началник на отдел " Комуникации " на фондация " Четири лапи ".

Сред гостите на формалното разкриване на изложбата ще бъдат представители на фондациите „ Четири лапи ", „ Бриджит Бардо ", Парк за мечки край Белица и членове на Екологичен потенциал.

Паркът за мечки отваря порти през 2000 година Първоначалната му задача е да обезпечи несъмнено леговище за всички „ танцуващи " мечки в България, както и за няколко мечки от Сърбия и Албания. Паркът е непрекъснат дом за 17 мечки. Разположен в естествена среда в предпазена зона, разпростряла се на повече от 12 хектара, паркът действа по специфичен дизайн, който прилича света на кафявите мечки в естествената им среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР