Фотоизложба “130 години 23-ти пехотен шипченски полк” и представяне на

...
Фотоизложба “130 години 23-ти пехотен шипченски полк” и представяне на
Коментари Харесай

Казанлък отбелязва 130-годишнината на 23-ти шипченски полк

Фотоизложба “130 години 23-ти пехотен шипченски полк” и показване на книгата за военното формирование на Пепа Коскина и Пламен Стефанов на следващия ден от 17:30 часа в Инфоцентъра на ул. “Искра” 4 ще слагат началото на честването на 130-годишнината от неговото основаване в Казанлък.
Инициативният комитет за годишнината е планувал редица мероприятия за отбелязването й - научна конференция, беседи с възпитаници, тържествено заседание. Ще бъде открит и ремонтираният и възобновен в достоверния си тип за войнишки монумент в парк " Розариум ".
Честването на 130-годишнината минава под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, почетен член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР). В инициативния комитет вземат участие представители на 61-ва Стрямска механизирана бригада, общинският съвет на Казанлък, локалните организации на СОСЗР, Съюза на подофицерите, Съюза на ветераните от войните, Тракийско сдружение „ Капитан Петко челник “, представители на клубовете „ Приятели на армията “ от казанлъшките учебни заведения.
23-ти пехотен шипченски полк е военна част в границите на полковата конструкция на Българската войска от времето на Третото българско царство. Сформиран е през януари 1889 година, прочут е като Лудия полк, а най-известният му пълководец е генерал-майор Иван Пашинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР