Фотографията се е превърнала в страст на виден адвокат и

...
Фотографията се е превърнала в страст на виден адвокат и
Коментари Харесай

Фотографията се превърна в страст на виден адвокат от Търново

Фотографията се е трансформирала в пристрастеност на изтъкнат юрист и някогашен прокурор от Велико Търново. Наред с юридическата активност, Валери Ставрев към този момент 10 години интензивно упражнява заниманието си.

59-годишният правист участва с професионален фотоапарат на знакови публични събития в остарялата столица и района. Адвокатът влиза в ролята на фоторепортер и запечатва фрагменти от културни, престъпни и други атрактивни събития. Много постоянно може да бъде забелязан на необикновени мероприятия, където няма даже нито един публицист или щатен фоторепортер. Хората си мислят,че юристът снима единствено от обич към фотографията.Оказа се обаче, че той има към този момент неповторим списък на събития, които запечатва от десетилетие.

Последната социална демонстрация, на която бе видян бе във великотърновското село Балван на честване на 130 година от основаването на родната пожарна.
Валери Ставрев не рядко се издокарва в бяла риза с етно шивици.

„ Обичам да фотографирам изложения, празнувания, фестивали, събития с публични посетители на остарялата столица. В началото се чудех какво да върша с тази си пристрастеност,но след това си купих хубава техника и открих, че ми доставя голямо наслаждение и наслада, просто ми топли душата. В началото може и да съм бил пишман фотограф, само че в този момент твърдо към този момент не съм подобен ”, споделя Валери Ставрев.

Идеята за запечатване на знакови моменти се родила преди години, до момента в който се наслаждавл на хубостите по време на пътешествията,но фотосите били главно за спомен. После решил да събира в история видяното. След това чисто любителската туристическа снимка се трансформирала в нещо по-сериозно и юристът решил да посещава събития, които са му интеесни.

„ Гледам да се абстрахирам от грозните гледки и от нещата,които не одобрявам и ме нервират.Дори да съм на такова място,не употребявам апарата си. Не знам какъв брой фотоси съм направил,но имам един терабайт хард диск, който е цялостен със фотоси по събития и по дати.Много другари настойчиво ме насочват да направя даже галерия и към този момент имам концепция “, споделя Ставрев.

Според работния вид, експозицията ще е озаглавена „ Търновград през погледа на един адвокат„ и евентуално ще бъде показана по случай 60-годишнината му идната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР