Фотографите от Сдружение Бургаска фотографска общност, с подкрепата на Община

...
Фотографите от Сдружение Бургаска фотографска общност, с подкрепата на Община
Коментари Харесай

Фотоизложбата Бургас и Морето с емблематични места от града



Фотографите от Сдружение " Бургаска фотографска общественост ", с поддръжката на Община Бургас, подредиха свои атрактивни произведения във витрините на Ъгъла против Часовника.

Снимките са събрани в галерия, наречена " Бургас и Морето ". На фокус в нея са обичани и емблематични места за бургазлии. Всеки може да отдели няколко минути, с цел да я прегледа, до момента в който чака някого на Часовника и да открие своята посока за разходка из Бургас.

Четиринадесетте създатели от Бургаска Фотографска Общност, измежду които има двама актьори на FIAP (Artiste FIAP, Mеждународна организация за фотоизкуство със седалище в гр. Берн, Швейцария), златни и сребърни медалисти и носители на призове от национални и интернационалните фото салони, демонстрират в изложбата хората, архитектурата, природата и духа на града през своите обективи.

Творбите могат да бъдат видени и в персоналните страниците на фотографите, на интернет страницата на организацията: bfo.bg, както и във Фейсбук групата " Бургаска фотографска общественост ".

Информация за контакт с тях ще има и в Туристическия информативен център. Експозицията навън ще може да бъде прегледана от бургазлии и гостите  на града до края на лятото.

* Сдружение " Бургаска Фотографска общественост " се утвърди като една от значимите културни институции в Бургас. Членовете й работят за популяризирането на града, хората, емблематичните места и неповторимия му морски дух освен в България, само че и в общия ни европейски дом и по света. 

Бургаските фотографи са участвали  в интернационалните салони и изложения в Италия, Гърция, Дания, Полша, Турция и в други страни. БФО участва в в културния календар на града ни с обичайна си годишна галерия, изложбите " Черно и Бяло ", " Бяло ", " Приказки за Ева ", изложения по  случай деня на морето, за градска подвижност, интернационалния морски ден, 135 години " Пристанище Бургас " и други.  

До края на 2018 година БФО ще покаже още изложбата " Море ", на въже в Морската градина и изложбата " Черно и бяло " в галерията на Дружество на художниците на  ул. " Александровска ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР