Фотографи на Wiener Linien уловиха австрийския президент Alexander Van der

...
Фотографи на Wiener Linien уловиха австрийския президент Alexander Van der
Коментари Харесай

Австрийският президент се вози на метро, кметът на София с Мерцедес на НСО

Фотографи на Wiener Linien уловиха австрийския президент Alexander Van der Bellen, който употребява метрото на Виена за ежедневните си напредвания.
Като отговор, той разгласява фотография на персоналната си годишна карта за градския превоз напомняйки, че е един от 800 000-те хиляди свои съграждани, притежатели на такава. Той е част от огромна група европейски политици, от министри до кметове, които вместо да употребяват служебните си коли, се придвижват с градския превоз или с велосипед. Това оповестиха на страницата си във Facebook от гражданската органицазия " Спаси София ".

В " богата " България въпреки това, всяка калинка употребява служебна кола, дори за къси пътувания в града. Повечето общински съветници, зам.-кметове и шефове на общинските дирекции употребяват всекидневно коли, с цел да стигнат до работа. В резултат, цялата ул. Московска и забележителна част към храм-паметника Св. Ал. Невски е превърната в паркинг със служебни абонаменти на Столичната община.

Кметът Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova пък пътува в Мерцедес на НСО, а в градския превоз се качва два пъти годишно и то единствено в наличие на медиите.

Вместо да дават образец на жителите на най-замърсената и безредна столица в Европейски Съюз, нашите политици и " специалисти " се държат като велможи, нежелаещи да се смесват с простолюдието. Предвид че всички те гратис получават годишни карти за градския превоз, това държание е в действителност нелогично. Може би, в случай че стартират по-често да употребяват градския превоз и прекарат по 20-30 минути в очакване, единствено с цел да им пристигна препълнен рейс, тролейбус или трамвай, щяха да си дадат сметка какъв брой усъвършенствания са нужни на системата. Или в случай че бяха избрали велосипед, щяха да проумеят какъв брой рискови са разпокъсаните велоалеи, осеяни с пропаднали шахти и стърчащи болтове.

Затова питаме Кмета,общинските чиновници и общинските съветници - по какви аргументи не оставяте колите си и не се качите на градския превоз или на колело? Ще се радваме да получим отговори персонално от техните ФБ профили!

#СпасиСофия #УстойчивГрад #ДайтеПример
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР