ФОТОГРАФЪТ от Галин Никифоров издава Сиела в ново преработено издание.

ФОТОГРАФЪТ от Галин Никифоров издава Сиела в ново преработено издание. ...

Лавица.


"ФОТОГРАФЪТ" от Галин Никифоров издава "Сиела" в ново преработено издание. Антон Апостолов е изключителен фотограф, чийто гений му е спечелил солидна репутация. Той тръгва по следите на легендарен ръкопис от XVIII век, в който се описва как може да бъде видяно и заснето лицето на Смъртта. Автор на тайнствения документ е средновековният алхимик Нино Голярди, прекарал 15 години в Африка в племето на нилотите. Преди да напусне Африка, Нино създава произведение, което накъсва на три части, за да не попадне то никога в ръцете на погрешните хора. Антон чувства, че е по-близо до това да открие и събере всичките три парчета, отколкото някой някога е бил преди него. 

"ДВОЕН ПРОЗОРЕЦ" от Халдуоура Тородсен издава "Колибри" в превод на Айгир Сверисон. Романът въвежда в психологическия свят на възрастна дама, която наблюдава случващото се през двойния прозорец на своя апартамент. Съпругът й е починал наскоро, близките й живеят всеки своя живот, приятели почти не са й останали, здравето й запада. Но ето че се случва чудо - една нова любов раздвижва самотното й съществуване, изпълвайки я едновременно с надежда, съмнения и страхове. Как ще погледне светът на тази любов, върху която тегне поколенческо табу, която буди присмех и дори поражда враждебност? Много кураж ще е нужен на героинята, за да намери сили да тръгне срещу течението и да изживее пълноценно зимата на своя живот.

"CHECKPOINT" от Жан-Кристоф Рюфен издава "Парадокс" в превод на Аксиния Михайлова. Зимата на 1995 г. Малък конвой с хуманитарна помощ се движи от Франция към Какан в разкъсваната от война Босна и Херцеговина - в охраняваните от Сини каски рудници край града са намерили убежище неколкостотин бегълци от войната, застрашени да станат жертви на етническо прочистване. Мисията, ръководена от слабохарактерния Лионел, включва още четирима души, до един твърде различни от обичайния образ на хуманитарния работник. Благодарение на богатия си опит в "Лекари без граници" и "Акция срещу глада" Рюфен изгражда ярки и достоверни образи, разкриващи дълбокия психологизъм на участниците в хуманитарни мисии.

"НЕБЛАГОДАРНОСТ В СМЪРТТА" от Нора Робъртс издава "Хермес" в превод на Мария Демирева. Денят на благодарността наближава и лейтенант Ив Далас е изправена пред изпитание. Със съпруга й Рурк се подготвят да посрещнат много роднини и приятели. Добрата първоначална идея все повече прилича на нашествие в дома им. А поредният случай на Ив не подобрява положението. Един неблагодарен син решава да спре постоянното натякване на родителите си, като ги убие. Но скоро Джералд Рейнхолд ще се изправи пред всеки, който някога му е пречил да се наслаждава на лесен живот. Празненствата започват и лейтенантът отчаяно се опитва да открие коя е следващата мишена в дългия списък на Джералд.

Източник: duma.bg