ФОТОГРАФЪТ от Галин Никифоров издава Сиела в ново преработено издание.

...
ФОТОГРАФЪТ от Галин Никифоров издава Сиела в ново преработено издание.
Коментари Харесай

Лавица

" ФОТОГРАФЪТ " от Галин Никифоров издава " Сиела " в ново модифицирано издание. Антон Апостолов е извънреден фотограф, чийто талант му е спечелил солидна известност. Той потегля по следите на именит ръкопис от XVIII век, в който се разказва по какъв начин може да бъде забелязано и снимано лицето на Смъртта. Автор на тайнствения документ е средновековният алхимик Нино Голярди, прекарал 15 години в Африка в племето на нилотите. Преди да напусне Африка, Нино основава произведение, което накъсва на три елементи, с цел да не попадне то в никакъв случай в ръцете на неправилните хора. Антон усеща, че е по-близо до това да открие и събере всичките три части, в сравнение с някой в миналото е бил преди него.

" ДВОЕН ПРОЗОРЕЦ " от Халдуоура Тородсен издава " Колибри " в превод на Айгир Сверисон. Романът вкарва в психологическия свят на стара дама, която следи протичащото се през двойния прозорец на своя апартамент. Съпругът й е умрял неотдавна, околните й живеят всеки своя живот, другари съвсем не са й останали, здравето й запада. Но не щеш ли се случва знамение - една нова обич раздвижва самотното й битие, изпълвайки я по едно и също време с вяра, подозрения и страхове. Как ще огледа светът на тази обич, върху която тегне поколенческо табу, която буди подбив и даже поражда неприязън? Много кураж ще е необходим на героинята, с цел да откри сили да тръгне против течението и да изживее пълноценно зимата на своя живот.

" CHECKPOINT " от Жан-Кристоф Рюфен издава " Парадокс " в превод на Аксиния Михайлова. Зимата на 1995 година Малък ескорт с филантропична помощ се движи от Франция към Какан в разкъсваната от война Босна и Херцеговина - в охраняваните от Сини каски рудници край града са намерили леговище неколкостотин бегълци от войната, застрашени да станат жертви на етническо пречистване. Мисията, ръководена от слабохарактерния Лионел, включва още четирима души, до един прекомерно разнообразни от нормалния облик на филантропичния служащ. Благодарение на богатия си опит в " Лекари без граници " и " Акция против глада " Рюфен построява ярки и достоверни облици, разкриващи дълбокия психологизъм на участниците в филантропични задачи.

" НЕБЛАГОДАРНОСТ В СМЪРТТА " от Нора Робъртс издава " Хермес " в превод на Мария Демирева. Денят на благодарността наближава и лейтенант Ив Далас е изправена пред тестване. Със брачна половинка й Рурк се приготвят да посрещнат доста родственици и другари. Добрата първична концепция от ден на ден наподобява на настъпление в дома им. А следващият случай на Ив не усъвършенства ситуацията. Един непризнателен наследник взема решение да спре непрекъснатото натякване на родителите си, като ги убие. Но скоро Джералд Рейнхолд ще се изправи пред всеки, който в миналото му е пречил да се любува на елементарен живот. Празненствата стартират и лейтенантът обезверено се пробва да открие коя е идната цел в дългия лист на Джералд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР