Фотографът Дейвид Алтрат представя Серията Метро“, която подчертава уникалната подземна

...
Фотографът Дейвид Алтрат представя Серията Метро“, която подчертава уникалната подземна
Коментари Харесай

Метрото в Стокхолм: най-дългата художествена експозиция в света

Фотографът Дейвид Алтрат показва „ Серията Метро “, която акцентира неповторимата подземна система на метрото в, Швеция, където са ситуирани съоръжения от локални и чужди  още от 1957 година насам. Подземните тунели са толкоз украсени, че в този момент се смятат за най-дългата художествена експозиция в света.

Поредицата води феновете през безкрайната хубост на изкуството. Там, където минимум бихме очаквали да го срещнем – под градските улици на шведската столица.

От 1957 година играят основна роля в този неповторим план – участието им започва, още до момента в който се построяват новите станции, тъй като те се основават съгласно техните хрумвания. По-старите гари са украсени с красиви скулптури, фрески и съоръжения. Ето за какво прекарването даже единствено на един ден в метрото в Стокхолм наподобява на посещаване на най-дългата художествена в света.

Стенописите, статуите и другите творби на изкуството оптически уголемяват дължината на системата на метрото, не оставяйки нищо неуместно или скучно в него. И това е истина – творбите прибавят бляскавост и автентичност към подземията, което не можете да видите в други метростанции по света. Всъщност в някои случаи те са напълно построени въз основа на концепциите на художниците.

Дейвид Алтрат е, който твори в необятен набор от планове. Той работи на свободна процедура от 2014 година и се концентрира главно върху комерсиалната архитектура, рекламата, репортажите и пейзажната снимка. Негови клиенти са компании като, Justizbehörde Baden-Württemberg, Denkmalbehörde Hamburg, Achtung! и доста други. Роден в Дателн през 1995 година, Дейвид сега живее в Хамбург и работи като фоторедактор. Завършва през 2018 година бакалавърска степен по изкуства в Merz Akademie – Щутгарт.

Благодарение на неговия креативен обектив в този момент можем да попътуваме из един от най-удивителните артистични замисли в света.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР