Фотограф: Капитал ВизиткаД-р Явор Делчев е ординатор (Praticien hospitalier) по

...
Коментари Харесай

HOMO ADDICTUS на изпитанието на COVID-19

Фотограф: Капитал ВизиткаД-р Явор Делчев е ординатор (Praticien hospitalier) по психиатрия и подвластни държания в Центъра по адиктология на Европейска болница " Жорж Помпиду ", Париж, от 2011 година, а през 2017 година основава и Кабинет по психиатрия, адиктология и психотерапия " Т8 " в Париж. Преди това е бил помощник по психиатрия в Университетската болница Lariboisière, Париж. Завършил е медицина в Медицинския университет, София, придобива докторска степен от университет " Луи Пастьор ", Страсбург, а компетентност по психиатрия и лиазон-психиатрия в университетските лечебни заведения в Безансон и Pitié Salpêtrière към университет " Мари и Пиер Кюри " в Париж. Магистър е по невронауки, а също и експерт по подвластни държания.
В началото подтекстът бе този на пандемия със мощно заразна зараза, забележителна смъртност в избрани групи от популацията при липса на съответни знания както за причиняващия я вирус, по този начин и за разпознати съответни превантивни и лечебни тактики.

Обстоятелствата към първата Коронавирус вълна са към този момент необятно известни: болнична система на ръба на колапса през епидемиологичния пик, генерализирано ограничение на свободното напредване и на персоналните свободи на по този начин постоянно наричаните с епидемиологическия термин " население " индивиди. Много страни започнаха насилствени ограничения, с цел да наложат закъснение в обществения живот за да спрат пандемията от COVID-19. Така напролет на миналата 2020 година до 4.6 милиарда души, или съвсем 60% от жителите на планетата, бяха затворени по домовете си.

Здравните и икономическите последствия от епидемията са свръхмедийно експонирани, само че тази рецесия има и
По-дълбоко психическо отражение
върху засегнатото население. По-трудна епидемиологически за демонстриране, само че може би по-съществена поради евентуалната опустошителна за индивида и обществото мощ, последвалата " психологична вълна " е обект на угриженост и паника за експертите от региона на публичното и психологичното здраве във Франция.

Резултатите от плана COCLICO 1 (Coronavirus containment policies and impact on the population`s mental health), или с други думи - интернет (on line) анкета, част от Европейското здравно изследване (EHIS), извършена сред 3 и 14 април 2020 измежду популацията, са показателни. Отговорите на 3200 французи демонстрират доста нараснал риск от психически дистрес при съществуване на следните рискови фактори: женски пол, съществуване на хронична патология, консултация със експерт по психологично здраве през предходните 12 месеца, съществуване на ниска обществена поддръжка, затруднено финансово положение, прекалено потребление на обществените мрежи, битова претъпканост. Заключението на създателите на анкетата е, че ограничаването за напредване (затварянето) задълбочава предшестващите обществени и здравни неравенства.
Здраве Актуалните тематики от сезона, свързани със болести, лекувания и лекарства
Една от главните характерности на тази пандемия е
Огромният размер информация
- научна, здравна, от виновните за рецесията инстанции, или междудържавна, която сътвори медийната атмосфера на социална тревога. Към това се прибавят и психическите контузии, свързани със загубата на обичан човек, страхът от заразяване на себе си и близките, дефицитът на обществени връзки (професионални, другарски, семейни). Всички тези отрицателни фактори на средата са в
Основата на възходящата периодичност на тревожни и подвластни разстройства
меланхолия, проблеми със съня.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР