Фотофобията, или светлобоязън, представлява повишена чувствителност и дискомфорт, които се

...
Фотофобията, или светлобоязън, представлява повишена чувствителност и дискомфорт, които се
Коментари Харесай

Слънчевите очила защитават при фотофобия

Фотофобията, или светлобоязън, съставлява нараснала сензитивност и дискомфорт, които се демонстрират към светлината. Засегнатите от нея хора не могат да се приспособяват при условия на изменяща се светлина (от тъмна на светла обстановка), реагират с болежка, сълзотечене и рефлекторно затваряне на клепачите. Това се задълбочава доста през лятото, когато слънцето свети най-ярко.

Фотофобията е необятно публикуван и постоянно срещан признак, който може да се появи както в резултат на заболяване, по този начин и заради банкет на избрани лекарства. Тежките форми на фотофобия се асоциират с увреждания на очите и поява на мощна болежка даже при излагане на напълно слаба светлина. Фотофобията е постоянно срещана при хора със светли очи заради по-ниското наличие на лутеин в ретината и оттова по-слабата отбрана при излагане на светлина.

Светлинната свърхчувствителност може да бъде обвързвана със засягане на всеки детайл от зрителната система. Основен симптом за фотофобията е желанието за присвиване или затваряне на очите при излагане на светлина. Всякакъв източник на светлина, в това число слънчевата или изкуствената, предизвиква дразненето, което от време на време е съпроводено от главоболие. Носенето на качествени слънчеви очила е нужда за засегнатия.

Тъй като фотофобията е признак на различен здравословен проблем, главната причина за положението би трябвало да бъде открита и лекувана от доктор.

Чувствителността към светлината от време на време е естествена отбрана реакция, когато окото е травмирано при пострадване, рефрактивна хирургия или други очни болести. При тези условия окото има потребност от време, с цел да се лекува и възвърне.

Ако се остави нелекувана, фотофобията може да аргументи появяването на мощна болежка.

Приемането на хранителни добавки, които набират нужните антиоксиданти на окото, като лутеин, зеаксантин и други, са целесъобразни за здравето на зрението.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР