Фотоепилацията става все по-популярна – трайният ефект от обезкосмяването се

...
Фотоепилацията става все по-популярна – трайният ефект от обезкосмяването се
Коментари Харесай

Правила за използване на фотоепилатор

Фотоепилацията става все по-популярна – трайният резултат от обезкосмяването се харесва на доста дами и несъмнено е за предпочитане пред честото бръснене, кола маска или депилиращи кремове. И въпреки всичко има някои правила, които е добре да спазвате, когато употребявате подобен епилатор. Те ще ви разрешат да получите оптимално добър резултат и да избегнете дискомфорта, както и някои странични резултати.

Подготовка за фотоепилация

За да извършите процедурата с фотоепилатора същински ефикасна, ще имате потребност от подготовка, която стартира няколко седмици по-рано. Ето какво предлагат експертите:
Не излагайте на слънце зоните, които ще епилирате, най-малко 2-4 седмици. Ако се постанова да го вършиме, постоянно използвайте козметичен артикул с висок слънцезащитен фактор. Целта е кожата да остане светла и да не изгори на слънцето, защото това може да утежни резултатите от фотоепилацията или да докара до изгаряне. Поне няколко седмици преди процедурата не премахвайте космите – нито с пинсета, нито с кола маска, нито с депилиращ крем. Не бръснете космите най-малко 24 часа преди процедурата с фотоепилатор, с цел да осигурите по-добра успеваемост на светлината. Поне 24 часа преди процедурата не нанасяйте върху зоната козметични артикули като лосиони, кремове, парфюми и други Не изсветлявайте космите в последните няколко седмици.
 д iStock/ Getty images/ Freepik

Ако не сте сигурни дали вършиме всичко както би трябвало, консултирайте се със своя козметик.

Кога не се прави фотоепилация

Фотоепилаторът работи със мощни и прецизни импулси светлина, която навлиза надълбоко в кожата. Процедурата е безвредна за здрава кожа, само че може да е несъответствуваща за хора с някои кожни болести и проблеми. Не използвайте фотоепилация в следните случаи:
Ако страдате от екзема, дерматити, псориазис Ако имате доста сензитивна кожа Бременна сте или кърмите Ако страдате от епилепсия Ако имате сърдечни импланти или електрически медицински устройства Ако страдате от диабет Ако кожата ви е изгоряла от слънце или солариум Ако имате онкологично заболяване
Добре е също да знаете, че фотоепилацията не е изключително сполучлива за бели, сиви или рижави косми, които са прекомерно светли и не реагират задоволително на светлината.

  Къде може да се прави фотоепилация

върху всички известни зони за обезкосмяване: крайници, ръце, подмишници, бикини зона, гръден панер, стомах, тил, горна джука, брадичка.

Къде не може да се употребява фотоепилатор

И въпреки всичко мощната светлина при фотоепилацията не е подобаваща за някои зони, в които кожата е доста сензитивна. Не използвайте такива процедури за:
Зоната към очите – тук може да аргументи съществени увреждания Гърдите – кожата тук е доста сензитивна, а съчетанието на космен фоликул и млечна жлеза може да направи процедурата неефективна Гениталиите – фотоепилацията не е подобаваща за лигавици, защото може да ги повреди Старчески и родилни петна – може да ги обезцвети или повреди Зони с татуировки Зони с кожни раздразнения, язви и други увреждания
През какъв брой време се повтарят процедурите

Не можете да се справите с космите единствено с една процедура. За оптимален резултат ще имате потребност от 4 до 6 процедури през 1-2 седмици. Точният брой и интервал е най-добре да бъде избран от експерт.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР