ФОТО: КАНАЛ 3Протест пред парламента. Хотелиери и ресторантьори не отмениха

...
ФОТО: КАНАЛ 3Протест пред парламента. Хотелиери и ресторантьори не отмениха
Коментари Харесай

Хотелиерите обсадиха парламента

ФОТО: КАНАЛ 3

Протест пред Народното събрание. Хотелиери и ресторантьори не анулираха събирането си пред Народното събрание, макар постигнатото нощес съглашение с Министерството на финансите за отсрочване на наредбата за касовите апарати.

Според него Наредбата за въвеждане на софтуерите за ръководство на продажбите се отсрочва с 6 месеца. Въпреки това пред Народното събрание митинг въпреки всичко има. Оказа се, че тематиката на недоволството е друга.

Хотелиери и ресторантьори желаят понижаване на Данък добавена стойност в туризма от 8 на 5%. След срещата Владислав Горанов сподели, че при отлагането на Наредбата, която тормози сектора, първите три месеца ще бъдат употребявани за взаимна работа с специалистите на съответните организации и Национална агенция за приходите. Това се прави за да се реализиран изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса, съобщи Нова тв.



Министърът на финансите даде обещание, че в идващите седмици ще бъдат извършени и срещи във връзка с режима за запечатване на комерсиалните обекти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР