фото: pixabay.comДо края на годината Европейската комисия (ЕК) очаква ваксина срещу

фото: pixabay.comДо края на годината Европейската комисия (ЕК) очаква ваксина срещу ...

До края на годината ЕК очаква ваксина срещу COVID-19.фото: pixabay.com

До края на годината Европейската комисия (ЕК) очаква ваксина срещу COVID-19. Първата ваксина срещу коронавирус ще се появи в края на тази година или в началото на следващата година.

Това заяви еврокомисарят по въпросите на здравеопазването Стела Кириакидес в интервю за германския вестник Handelsblatt.

Според нея факторът "време" играе решаваща роля за преодоляване на коронавирусната криза. Тя призна, че ваксината няма да реши всички проблеми наведнъж, но "постепенно ще върне хората и икономите към нормалния живот.

Кириакидес също изрази загриженост относно нарастващия брой случаи на зараза в страните от ЕС, и призова властите на държавите-членки на общността да предприемат всички мерки, за да предотвратят широкото разпространение на заразата.

novini.bg

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

Източник: petel.bg