фото: УМБАЛ Дева Мария Голяма загуба претърпяхме днес, след новината, че лекар

...
фото: УМБАЛ Дева Мария Голяма загуба претърпяхме днес, след новината, че лекар
Коментари Харесай

Колега на починалия с коронавирус лекар от Бургас: Беше изключително здрав. Свършваше 10-часова операция и ходеше да играе футбол

фото: УМБАЛ " Дева Мария "  

Голяма загуба претърпяхме през днешния ден, след новината, че доктор на годината за 2019 е умрял с ковид. Това е уважаваният от всички проф доктор Хубчев.

Началникът на АГ-отделението в бургаската университетска болница " Дева Мария ", номиниран и тази година за най-хубав доктор на Бургас не е имал съпътстващи болести, споделят негови сътрудници пред Българска национална телевизия.

Един от най-уважаваните акушеро-гинеколози у нас загуби борбата със болестта, откакто близо 15 дни негови сътрудници се бориха за живота му. Проф. доктор Георги Хубчев е определян като феномен в българската медицина. А след гибелта на експерта, управление на болничното заведение е готово да обособи цялото лечебно заведение за лечение на заболели от ковид.

Началникът на АГ отделението проф. Георги Хубчев е диагностициран с ковид на 2 октомври. Състоянието му се влошило, след което е бил интубиран.

" При него провалите, изрично, бяха в белия дроб. До последно всички други органи действаха. Говорим за бъбреци, за черен дроб, които международната преса оповестяват, че се засягат. При него не. Пак ви споделям, този човек беше извънредно здрав. Той свършваше 10 часа интервенция и ходеше да играе футбол ", сподели доктор Христо Якимов, зам.-директор на УМБАЛ " Дева Мария " -Бургас.

За лекуването на доктор Хубчев са употребявани всички познати способи и лекарства в Европа. 15 експерти от болничното заведение непрекъснато са се борили за живота му. От къде се е заразил, не е ясно.

" Но лекари ще умират. И те умират поради безотговорни пациенти. Почти е необикновено доктор да хване вируса в кварталния магазин или някаква такава дреболия. По всяка възможност го е хванал от пациент. При нас идват заболели хора, не идват здрави ", сподели доктор Стефан Касабов, шеф на УМБАЛ " Дева Мария " - Бургас.

Ръководството на болничното заведение е готово да я трансформира в инфекциозна - единствено за лекуване на пациенти с ковид.

" Ако можем да предотврати това на идващия да се случи, аз с цялата инфраструктура, която владея, докторите са към мен, сме подготвени да помогнем, с каквото и да е то ", сподели Семир Абумелих, притежател на УМБАЛ " Дева Мария ".

Д-р Георги Хубчев единствено преди няколко дни е станал професор. Той загуби борбата с СOVID-19 на 66 години. Загубата на доктор от подобен сан е загуба освен за фамилията и околните му, само че и за цялото общество, написаха от Българския лекарски съюз.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР