Форумът ще се фокусира върху вътрешните правила и декларациите за

...
Форумът ще се фокусира върху вътрешните правила и декларациите за
Коментари Харесай

Разясняват новите правила срещу изпирането на пари

Форумът ще се концентрира върху вътрешните правила и декларациите за автентичен притежател

Форум, отдаден на новите правила против изпиране на пари, ще се състои в столицата на 28 февруари т.г. Събитието е подбудено от периодите за осъществяване, сложени от Правилника за използване на Закона за ограниченията против изпирането на пари, който влезе в действие от началото на 2019 година Тези периоди изтичат през май тази година.
Организатор на образованието е издателят на уеб страницата Economix.bg. Събитието има за цел да подкрепи задължените лица. Конкретно, банки, счетоводни къщи и други (това са лицата по член 4 от ЗМИП) одобряват и изпращат вътрешни правила до 12 май 2019 година Лицата, за които задължението за използване на ограничения против изпирането на пари е зародило до влизането в действие на този закон и не са основали профилирани служби по анулирания Закон за ограниченията против изпирането на пари, би трябвало да го създадат също до 12 май.
Освен това към 85 хиляди компании и юридически лица с нестопанска цел би трябвало да подадат заявления за действителните си притежатели до края на май 2019 година

Събитието ще се концентрира върху вътрешните правила и декларациите за автентичен притежател. Първата тематика ще бъде показана от юрист Димитър Цвятков, сътрудник в CMS София, една от огромните адвокатски фирми със забележителен опит по тематиката. Изискванията за откриване на автентичен притежател са тематика на лекцията на Любомир Авджийски.

Конференцията ще приключи с полемика по настоящи на практика проблеми като идентифицирането на съмнителни интервенции и инспекцията на произхода на парите. В нея ще вземат участие представители на финансовия бранш и експерти в региона на ограниченията против пране на пари.

Повече информация за изискванията за присъединяване във форума може да бъде открита в раздел Събития на нашия уебсайт или ТУК.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР