Форумът се състоя днес в гр. Берлин, ФР Германия. Берлинският

...
Форумът се състоя днес в гр. Берлин, ФР Германия. Берлинският
Коментари Харесай

Зам.-министър Ганчев взе участие в конференцията на министрите на вътрешните работи на държавите участници в Берлинския процес

Форумът се състоя през днешния ден в гр. Берлин, ФР Германия.

Берлинският развой е политическа самодейност, стартирана от Германия през август 2014 година, за задълбочаване на интеграцията на страните от Западните Балкани (Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово, Албания и Черна гора) в разнообразни области, в това число в областта на сигурността и вътрешните работи.
В хода на конференцията представителите на страните разискаха опциите за по-ефективно ръководство на миграцията, възстановяване на взаимоотношението в битката с тероризма, както и вероятностите за по-тясно съдействието сред страните членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани в противодействието на корупцията и трансграничната проведена престъпност.
В изявлението си пред участниците във форума заместник-министър Ганчев акцентира смисъла на Берлинския развой като самодейност, която способства за подсилване на районната сигурност. Сподели, че Министерството на вътрешните работи ще продължи да работи интензивно с страните от района на Западните Балкани в области като граничната сигурност, укрепването на потенциала в битката с незаконната миграция, противодействието на корупцията, битката с тероризма, както и по други тематики от съвместен интерес.
В рамките на конференцията представителите на страните участници в Берлинския развой се сплотиха към нуждата от координирани и всеобхватни дейности в отговор на миграционните провокации и евентуалните закани за сигурността. Те подчертаха и желанието за още по-ефективно съдействие в интерес на сигурността и просперитета на жителите на всички страни, участници в процеса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР