Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките

...
Форумът се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките
Коментари Харесай

България председателства ЦИЕ: Външни министри, експерти и бизнес ще обсъдят в София бъдещето на региона

Форумът се провежда от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия в партньорство с Министерство на външните работи на Република България и ще бъде едно от най-мащабните стопански мероприятия за годината

Изпълнителната организация за поощряване на марките и междинните предприятия (ИАНМСП) към Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) в партньорство с Министерство на външните работи ще провежда стопански конгрес в границите на българското председателство на Централно европейската самодейност (ЦЕИ), под надпис „ Предизвикателствата, пред които са изправени МСП от ЦЕИ и икономическото възобновяване на района “.

Събитието ще се организира на 7 ноември, 14.00 часа, Гранд хотел „ Милениум София “ като съпътстващо срещата на външните министри на страните от самодейността , която ще се организира на 6-7 ноември в София.

Като водещ уредник на бизнес събития в страната, ИАНМСП работи интензивно по подготовката на събитието, което ще включва панели, отдадени на развиването на дребния и междинен бизнес от страните от Централна, Източна и Югоизточна Европа – задържане и развиване на гении в промишлености с висока добавена стойност, достъп до стратегически капитал, както и полемика за бъдещето на бранша на МСП в района.

Очаква се във форума да вземат присъединяване на стотици представители на бизнеса, обществения бранш, на двустранните търговски камари и доста други. Програмата планува и паралелно осъществяване на двустранни срещи с евентуални задгранични бизнес сътрудници, вложители и заинтригувани страни от страните членки на ЦЕИ, които ще вземат участие на събитието.

С това събитието се обрисува да бъде едно от най-мащабните бизнес мероприятия за годината, подпомагайки освен районното съдействие, само че и директно повлиявайки развиването на интернационализацията на българските предприятия.

Форумът ще бъде открит от участници в срещата на министрите на външните работи, които ще споделят вижданията си по отношение на опциите за оказване на поддръжка за Украйна и справяне с икономическите последици от войната за района на ЦЕИ.

Освен значима икономическа информация, форумът ще даде и платформа за основаване на интернационалните бизнес контакти посредством директни В2В срещи в зоните за нетуъркинг.

Достъпът до форума е изцяло безвъзмезден и наличен посредством бърза регистрация .

Е uronews Bulgaria e медиен сътрудник на събитието.
За ЦЕИ
Централно европейската самодейност ( ЦЕИ ) работи за европейска интеграция и стабилно развиване посредством районно съдействие. Създадена през 1989 година, тя сплотява 17 държави-членки от Централна, Източна и Югоизточна Европа. Инструментите на самодейността включват Фонд за съдействие, Фонд на ЦЕИ към Европейската банка за възобновяване и развиване, стратегии за продан на ноу-хау, техническо съдействие и доста други.

България е ротационен ръководител на ЦЕИ за 2022г. и управлява всички съвещания и срещи в границите на организацията въз основата на целите на Българското председателство (свързаност, юноша, икономическо възобновяване, локално измерение) и в сходство с устава и програмните документи на ЦЕИ.

Пълна информация за ЦЕИ ще откриете.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР