Форумът на семействата на заложниците обяви вчера смъртта на израелско-аржентинския

...
Форумът на семействата на заложниците обяви вчера смъртта на израелско-аржентинския
Коментари Харесай

Израелски заложник на „Хамас“ бе обявен за мъртъв, бил е убит на 7 октомври, а тялото му – отнесено в Газа

Форумът на фамилиите на заложниците разгласи през вчерашния ден гибелта на израелско-аржентинския жител Лиор Рудаеф, считан до момента за пленник на „ Хамас “. В реалност мъжът е бил погубен още на 7 октомври по време на офанзивата на палестинското ислямистко придвижване против Израел, а тялото му е било откарано в линията Газа, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

В прессъобщение главната израелска асоциация на родственици на заложници афишира " с болежка и разрушено сърце, че е открито, че Лиор Рудаеф ", на 61 години, " е бил погубен на 7 октомври и тялото му е откарано в Газа от терористи на „ Хамас ".

„ Израелското държавно управление има значимо морално обвързване да търси всички благоприятни условия в актуалните договаряния за връщане на Лиор “ в Израел, тъй като „ той заслужава почтено заравяне в родината си “, приканва асоциацията.

„ В продължение на четири десетилетия той беше водач на кола за спешна помощ на доброволни начала - първият, който оферираше помощ и протягаше ръка на всеки нуждаещ се “, споделя асоциацията, която разказва Рудаеф като „ аржентинец по душа “ и „ буен колоездач “.

Около 250 души бяха отвлечени от „ Хамас “ на 7 октомври. Според Израел 128 към момента са в линията Газа, в това число 36, считани за мъртви.

Израел и „ Хамас “ изпратиха през вчерашния ден делегации в Кайро, където се водят непреки договаряния по препоръчаното съглашение за прекъсване на огъня в линията Газа.

„ Хамас “ разгласи в понеделник, че е приел този план за прекъсване на огъня, показан от египетските и катарските медиатори. Съдържанието му не е разкрито.

Израел разгласи, че планът е " надалеч от израелските претенции ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР