Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира КНСБ. За

...
Форум, посветен на реформите в данъчната система, организира КНСБ. За
Коментари Харесай

Синдикат иска по-ниско ДДС и по-висок данък върху доходите


Форум, отдаден на промените в данъчната система, провежда КНСБ. За присъединяване в полемиката са поканени финансовият министър Кирил Ананиев, шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов, депутати, представители на университетските среди и на обществените сътрудници, съобщи БНР.

На форума ще бъдат разисквани предложенията на КНСБ за промени в данъчната система, както и тематиките за данъчната политика като главен инструмент за понижаване на неравенствата в страната и по-справедливото преразпределение на обществените финанси на страната. От синдиката ще показват визията си за данъчни промени, в която основен миг е предложение то 15/15/15, а точно обща ставка от 15 % за Данък добавена стойност , 15 % за налога върху приходите на юридическите лица и 15 % върху приходите на физическите лица.

КНСБ упорства и за въвеждане на необлагаем най-малко в размера на минималната работна заплата. Сметките сочат, че хазната ще изгуби малко над четири милиарда и 600 милиона лв. от тези промени, само че съгласно синдикалните специалисти ограниченията могат да се генерират към четири милиарда лв. доходи от въвеждане на доълнителни налози, да вземем за пример налог от финансовите транзакции, еднократен налог " Богатство " за 2020 година, цифров налог и други.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР