форум Пловдив 10 млн. лева ръст на инвестициите в страната

...
форум Пловдив 10 млн. лева ръст на инвестициите в страната
Коментари Харесай

Инвестициите в България с 10 млн. лева повече

форум Пловдив 10 млн. лв. растеж на вложенията в страната за септември регистрира в Пловдив шефът на Българската организация за вложения (БАИ) Стамен Янев.
„ Вървим по проект, който сме задали още при започване на 2017 година, а точно да притеглим вложения за над 400 млн.лв., които да разкрият капацитет за нови 6 000 работни места. Те са в областта на автомобилната промишленост, логистика и превоз, аутсорсинг и Ай Ти “, съобщи Янев, който взе участие в града под тепета в кръгла маса за привличане на спомагателни вложения по време на европредседателството на България през 2018 година

 Стамен Янев Искра Койчева, Дарик Пловдив
Увеличение на заплатите в бранша на индустрията в Пловдив с 10% регистрира по време на форума икономическият анализатор Георги Стоев. По този индикатор градът под тепетата изпреварва Бургас, където възнагражденията порастват сред два и три пъти по-бавно, разяснява Стоев. По думите му, това се дължи на превръщането на Пловдив в промишлена столица на България.
 Георги Стоев: Ако няма промени в този момент, след това ще търсим съглашение с МВФ фотография: Личен списък
 По време на дискусионната среща в града под тепетата беше подложен акцент върху привличане на нови евентуални вложители, които с избора си да се нареждат в България затварят кръга „ производител-доставчик “. Бяха разисквани и опциите за публично-частно партньорство за построяването на индустриални зони и свързаната с тях инфраструктура.

Още чуйте в звуковия файл .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР