Формулата за перфектната покупка и задължителните елементи в дамския гардероб

...
Формулата за перфектната покупка и задължителните елементи в дамския гардероб
Коментари Харесай

Girl On The Go: Лилия Дакова

Формулата за съвършената покупка и наложителните детайли в дамския дрешник – препоръките непосредствено от специалиста.

Може би познавате Лилия от блога, който поддържа със сестра си – , или пък може би ви е позната от красивия й инстаграм профил.

Вероятно по-малко от вас знаят, че тя е маркетинговият специалист зад известния онлайн магазин Remix. Това незабавно я прави освен експерт по връзките, само че и дама, от която да получим съответен фешън ориентир за личния си дрешник.

Разговаряме с Лили, с цел да разберем кои са нейните обичани трикове при извършването на покупки, по какъв начин се облича, когато пътува и кои са нейните препоръки за добра визия – от грима и прическата до облеклата.

Кои са първите бюти артикули, към които посягаш заран?

Имам един “дифузер на хубост ” на Galénic, чиято функционалност е да укрепва сиянието ми (цитирам ви опаковката). Сиянието е значимо за мен, както вътрешното, по този начин и външното, по тази причина му се поверявам и като основа за грим.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Любимата ти фешън униформа, когато пътуваш?

Наскоро равносмятах последната година. Имам към 320 часа от живота по летища/полети. Това са 13 денонощия. Любимо е всичко, осигуряващо комфорт. Обувки, които смъквам елементарно при security check. Раница за ръчен багаж, не дамска чанта. Задължително layering, най-малко няколко пласта, които да махам или надграждам, с цел да се нагодявам с лекост към капризите на времето. На последното се научих през един късен ноември 2011 в Мадрид, където акостирах със зимни яке и пуловер на 22 градуса в 10 вечерта.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

В работата си евентуално непрекъснато попадаш на фешън находки и детайли от облеклото, които другаде мъчно можем да намерим. С коя твоя покупка най-вече се гордееш?

Притежавам модела KATESM на Matt & Nat – канадски бранд за аксесоари от веган кожа. Вътрешната й част е от найлон, създаден от рециклирани пластмасови бутилки. Страхотна чанта, а и магнит за похвали.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Попадения са този пресен клъч и Chateau парката на J.Crew, също една празненство пола от розов сатен и черен тюл от към този момент неоткриваема сбирка на La Redoute.

А коя е дрехата, с която си имала най-готините мемоари?

В дрешника стои розов топ от празненство ерата ми в Electric Brixton преди прочут брой години. Не съм го слагала повторно, надали ще се случи, обаче го оставям на закачалката даже когато прибирам летните облекла да почиват. Приятно е да го поглеждам и да си напомням какъв брой непринудени танци и усмивки изживях с него. Само не казвайте на Мари Кондо!

Коя от последните трендове ти е любимец и коя искаш да изчезне по-бързо?

Не бива да робуваме на трендове. Допада ми, че мога да нося Trespass яке със спортно-елегантна миди рокля както на бюти събитие, по този начин и на разходка с куче, без някой да ме гледа неоправдателно. Преди в офиса държах чифт обувки и рокля за незабавни случаи. Днес трендовете са по-благосклонни, може би еклектиката на “всичко е съвременно ” оказва помощ, въпреки още да не мога да се примиря с последното.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Възмутена съм от практиката за форми на изкуство в сбирките на 2/3 от марките в мола. Ще ми се мацките, носещи гордо щампи на Ван Гог, сполучливо да посочват някоя картина отвън слънчогледите/нощното небе. В момента просто отхвърлям да си нося тениските на Междузвездни войни .

Кои са най-важните детайли в дамския дрешник през зимата съгласно теб?

Едно непромокаемо яке с качулка, едно палто с обичайно количество вълна. И двете с дълбоки джобове. Няколко мохерни пуловера. Чифт ботуши, които ще понесат и дълги разходки, и дълбоки локви. Обемен шал, с цел да ни топли тогава, когато нямаме мъж до себе си.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Двете със сестра ти Натали работите дружно върху общия начин на живот блог – имаш ли някакъв съвет към хората, които желаят да станат блогъри?

Не губете себе си, единствено се преоткривайте.

На празненство се чувстваш най-уверена, когато носиш…
Покрай събитията към блога и работата в HMSU, една от водещите организации за електронна музика у нас, от години отивам на толкоз доста празненства, че към този момент съм безапелационна: убеденост не се демонстрира с аутфит. Най-уверена съм, когато се усещам добре и желая да бъда на мястото, на което съм попаднала.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

За какво си склонна да похарчиш най-вече пари?

За мемоари. Тях най-често набирам посредством пътешествия.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Какво включва твоята тактика за рационално и преференциално извършване на покупки?

Напоследък си задавам въпросите дали към този момент не владея нещо със същата функционалност в гардероба; дали новата облага ще редуцира времето ми за обличане за даден повод; дали в случай че цената беше по-висока, към момента щях да желая да направя покупката.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Твоята формула за съвършена прическа?

Не настоявам, че това съвършенство ми се отдава. Харесва ми да заплитам флора в косата, тя сигурно прибавя няколко точки към крайната оценка.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Коя е обичаната ти фотография в Инстаграм и каква е историята зад фрагмента?

Сещам се за Пиер Берже, който пита Ив Сен Лоран за концепцията му за земно благополучие. Ив отвръща: “Голямо легло. Пълно. ”
Моята е ето това успокоение. Кадърът е от Пиза.

Диети – да или не?

Диети – не, хранителни режими – да.

Какво правиш в дните, в които нямаш работни задължения, и времето ти е единствено за теб?

С времето се научих да ставам рано и в тези дни. Обичам да посветя цялостен час на чаша кафе. Нямате визия какъв брой порти отключва тя в съзнанието ми.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Избра ли си към този момент грим визия за новогодишната нощ? Ако си, каква ще бъде тя?

Грим визиите ми от пролетта насам са едни и същи: малко серпантина, пъстър еликсир за устни и блестящи камъчета, които залепвам към клепачите или деколтето. За новогодишната нощ съм поръчала тубички еко искра. Ако не дойдат в точния момент, ще се наложи да си светя и през 2020.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

Коледните празници не са същите без… сестра, с която да ги споделя.

Чувстваш се най-добре, когато… чувствам, че не си пропилявам времето.

Една фантазия, която към този момент си съумяла да осъществиш… Camino de Santiago.

 Girl On The Go: Лилия Дакова

От: Ивана Колева

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР