Формулата “Вежди не съдържа в себе си никаква гаранция, че

...
Формулата “Вежди не съдържа в себе си никаква гаранция, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Формулата “Вежди” ще бъде задълбочаване на блатото

Формулата “Вежди ” не съдържа в себе си никаква гаранция, че страната ще върви напред действително.

Тя ще бъде задълбочаване на блатото. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов в изявление за БНР, визирайки опцията за сформиране на ръководство по формулата с избора на ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов. По думите му такава коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и “Български напредък ” е аритметично допустима, в случай че заложи на опита да спре смяната и да върне страната обратно, само че тя ще влезе във война с бъдещето на България. 

“Тази коалиция направи две неща – избра господин Рашидов и одобри промените в изборния кодекс, които провокираха голяма спазъм и по никакъв метод не можаха да произведат меродавност и доверие. Ако там има какъвто и да е било останал здрав разсъдък и оценка за действителностите, би трябвало да схващат, че тази формула може да събере гласовете за едно ръководство, само че то ще влезе във война с бъдещето на България. И по тази причина няма по какъв начин да бъде устойчиво ”, сподели той. 

Христо Иванов уточни няколко аргумента за това, че е извънредно значимо тъкмо в този момент да има държавно управление в България – опцията за влизане в еврозоната, Шенген и вграждането на България във фундаменталната рамка на политиките по сигурността на Европейски Съюз и нови избори като пагубни за страната. 

“Хората се надяват, че като отидем на избори, нещо ще се промени. Дори да се смени първата политическа мощ, Политическа партия по някакъв метод да изпревари ГЕРБ, това няма да промени нищо фундаментално в една действителност. А тя е, че в България, с цел да има устойчиво излизане от политическата рецесия, би трябвало да има договаряне сред Политическа партия и ГЕРБ ”, сподели той и акцентира, че в случай че при нови избори ГЕРБ и Движение за права и свободи съберат задоволително гласове, с цел да образуват ръководство, страната ще им бъде подарена. 

Иванов посочи, че реализирането на държавно управление с третия мандат не зависи от съвестност, а от договаряне. Той посочи, че “Демократична България ” е подготвена да търси допирни точки на база национални задания, само че не и с взаимни отстъпки всъщност като правосъдната промяна, битката с корупцията, политиките по сигурността и пазарната логичност на растежа. 

“Демократична България ” не взе участие в процеса на мандатите, с цел да покаже нужната доза лицемерна угриженост. Участваме с цялостното схващане, че в този момент е най-хубавият миг да се опитаме да реализираме някаква сделка за мини преход, който да изкара страната от корупционното тресавище, от политическата невъзможност и да се движим напред към Европа ”, сподели той. 

По тематиката с Пловдивския панаир Христо Иванов съобщи, че ще участва на изключителното съвещание на пловдивския общински съвет на следващия ден и прикани общинските съветници да се явят на работа и да защитят българския интерес. Посочи още, че това какъв брой огромна ще бъде борбата, зависи от отсрещната страна.

“Ако общинските съветници от ГЕРБ проявят обикновен здрав разсъдък, явят се на работа и вземат решение, което пази публичния интерес – просто да възстановят предходното решение, което ясно споделяше на представителите на пловдивската община, че не може да гласоподава за харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов, няма да има никаква социална спазъм. Зависи от тях ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР