Формула 1 ще въведе минимално тегло на пилотите през 2019

...
Формула 1 ще въведе минимално тегло на пилотите през 2019
Коментари Харесай

Формула 1 ще въведе минимално тегло за пилотите


Формула 1 ще вкара минимално тегло на водачите през 2019 за по-тежките състезатели да бъдат по-малко ощетени. Решението е взето на среща на Стратегическата група във Ф1, като тежестта на болида и на водача още веднъж ще се мерят настрана, както беше преди 1995.

Теглото на състезателите се трансформира още веднъж в проблем, откакто ФИА увеличи минималната тежест на колите за 2018 на 734 кг. Промяната се прави поради ореола, който се преценя да бъде от порядъка на 12-14 кг с прилежащите му крепежни детайли. През 2019 ще бъде въведен най-малък предел от 80 кг за водача. Това значи, че в случай че някой е под тази граница, в колата ще би трябвало да се сложи баласт, който да изравни разликата. Баластът наложително ще би трябвало да се слага под седалката, с цел да се избегне нечестното му потребление за балансиране на шасито, при положение, че бъде ситуиран другаде.

Formula 1 set for minimum driver weight in 2019 #F1 https://t.co/xpoz8xTsBH pic.twitter.com/kSgsxDYRyc
— Motorsport Week (@MotorsportWeek) 20 януари 2018 година
Пилотите, които са по-тежки от 80 кг въпреки всичко ще бъдат ощетени, само че като цяло се приема, че новата система е по-справедлива. През 2019 тежестта на болида ще бъде увеличено само че 660 кг без водача и седалката, тъй че инженерите да могат да проектират колите без да се постанова да вземат поради какъв брой тежат водачите.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР