Формула 1 работи по въпроса за усилване на звука от

...
Формула 1 работи по въпроса за усилване на звука от
Коментари Харесай

Тестват нов микрофон за подобряване на звука от двигателите


Формула 1 работи по въпроса за увеличаване на звука от моторите, с цел да задоволят телевизионната публика. Досегашните старания бяха ориентирани към това да се усили шума от самите задвижващи единици, само че не беше реализирано нищо. Новите притежатели от Либърти Медия са стигнали до нов метод. Според немското издание Ауто Билд, вместо да се вършат безуспешни опити моторите "да реват " по-силно, концепцията е да се усъвършенства звука за феновете пред ТВ екраните.

На този стадий е създаден специфичен резистентен на топлота микрофон, който се разполага наоколо до изпускателната тръба. Нововъведението е било тествано през вчерашния ден в болидите на Форс Индия по време на тестванията в Абу Даби. Твърди се още, че Ф1 микрофонът е бил планиран в съдействие със звуков инженер от Холивуд, работил във филми като Rush ( "С цялостна газ ") и Fast and furious ( "Бързи и гневни ").

В резултат от тестванията шумът от мотора звучал доста по-сурово и достоверно. По-ранни версии на микрофона са били тествани в Съединени американски щати, Мексико и Бразилия. Източник от Формула 1, обвързван с работата по плана, е декларирал, че новото устройство към момента не е приключено, и подобряването му продължава.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР